joulukuuta 31, 2017

Kello käy, viisarit liikkuu... ja kohta vaihtuu uusi vuosi 2018


Se on kuulkaas nyt vuoden viimeinen päivä menossa! Mihin ihmeeseen tämä vuosi 2017 on taas kadonnut? "Juurihan se alkoi ja nyt jo loppuu" sanoisi edesmennyt viisas isoäitini. Vuoteeni on mahtunut todella paljon iloa ja ikimuistoisia tapahtumia mutta toki vastapainona myös vähän surullisempiakin ja pysähdyttäviä sattumuksia. Erittäin suurta kiitollisuutta tunnen siitä, että isäni selvisi sairauskohtauksestaan ja saa jatkaa elämäänsä. Myös oman kuuloni palautuminen on ihan huippu juttu! Virallisessa kuulonmittauksessa en ole vielä käynyt mutta kuulo on entisensä. 



Ennen kuin starttaan oman vuodenvaihteen juhlintani minun pitää käydä hakemassa Minnielle apteekista Sileo-geeliä helpottamaan karvakaverin paukkuarkuutta tänä iltana/yönä. Meillä on erittäin positiivisia kokemuksia nyt kahdelta edelliseltä uudeltavuodelta joten suosittelen geeliä lämmöllä. Ilotulitusraketit ovat todella näyttäviä ja upeita mutta aiheuttavat tarpeettomasti huolta eläimille. Lentokentän eläinhotellikin on täyteen buukattu paukkuarkoja lemmikkejä. Ethän ammu ilotulitteita kuin sovittuna ajankohtana! Ja muistat itse käyttää suojalaseja...



Tämä tulee sitten olemaan viimeinen uusivuosi kun voimme valaa myös perinteistä tinaa. Tylsää! Maaliskuusta 2018 tina saa myyntikiellon joten jatkossa sitten ennustamme tulevaisuutta mehiläisvahalla tai sokerilla. Tuntuu jotenkin hassulta kun tinaa olen valanut lapsesta saakka polttamatta koskaan itse sormiani. Meillä valetut tinat on myös aina laitettu ongelmajätteisiin tai valettu uudelleen seuraavana uutenavuotena. Mutta päätös mikä päätös... Tinan valaminen on peruja jo muinaisesta Kreikasta ja yleistynyt 1700-luvulla säätyläiskodeista myös tavallisiin pirtteihin.



Ystäväni Australiassa vaihtavat jo kohta - tarkasti klo 14.50 - uuteen vuoteen 2018 ja Facebookin kautta näen heidän upeat ilotulituksensa ja juhlinnan maapallon toisella puolen. Sydneyssä on kuumin kesäkausi menossa joulukuun alusta helmikuun loppuun. Meidän pitää vielä malttaa odotella muutamia tunteja puoleenyöhön ja näiden leveysasteiden seuraavaan vuoteen siirtymistä! Joskus olisi todella mielenkiintoista olla vaihtamassa vuotta jossain muualla kuin Suomessa. Vuonna 2000 olin Lanzarotella mutta kaikki muut vuodenvaihteet olen ollut kotimaassa. Lottovoittoa odotellessa tyydyn haaveilemaan vain vuodenvaihteesta vaikka New Yorkissa..



Uusi vuosi halutaan aloittaa aina puhtaalta pöydältä ja monilla on tapana tehdä uudenvuoden lupauksia. Moni meistä lupaa aloittaa kuntoilun, laihduttamisen, "paremman elämän", uuden harrastuksen tai ylipäätänsä terveellisemmän olon tavoittelun. Kaikki nuo lupaukset ovat erinomaisia ja erittäin tavoiteltavia! Olen varmasti tylsä tai poikkeuksellinen ihmistyyppi mutta en ole koskaan tehnyt merkittäviä uudenvuoden lupauksia. Ja nekin mahdolliset "lupaukset tai määrämäärät", joihin yritän pyrkiä tulevan vuoden aikana jäävät vain minun omaan tietooni. Blogin suhteen minulla on lupaus yrittää joka vuosi parantaa sekä kuvien laatua että sisältöä!


Hyvää vuodenvaihdetta teille kaikille ja kiitos kun olette pysyneet Marjon matkassa!
Haluan toivottaa oikein hyvää ja menestyksellistä uutta vuotta 2018 kaikille ♥ ♥ ♥ 

Elämän ohjeet Uuvelle Vuojelle
1. Anna kaekkee, vua elä periks.
2. Joka ihteesä luottaa, se kykynsä tuploo.
3. Naara itselles ennenku muut kerkijää.
4. Murheen kantaa yksinnii, vuoan illoon pittää olla kaks.
5. Leoka pystyyn, kun tulloo kova paekka, pyssyypä aenakkii suu kiinni.
Eiköhän näellä evväellä pärjee!




6 kommenttia:

  1. Oikein hyvää ja menestyksellistä uutta vuotta 2018 myös Sinulle. Kiitos kivasta blogista :)
    - Seijahannele

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Seijahannele❤ oikein mukavaa ja onnellista vuotta 2018!

      Poista
  2. Tunteikas ja kiitollisuutta antava vuosi takanasi, Marjo - onnellista ja valoisaa uutta vuotta sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lady ❤ Oikein mukavaa ja antoisaa uutta vuotta myös sinulle!

      Poista