tammikuuta 09, 2018

#bestnine2017 - tarinat suosituimpien Instagram kuvien takana



Instagramin puolella tein ihan vuoden viimeisinä päivinä  #thebestnine katsauksen saadakseni selville yhdeksän vuoden2017 tykätyintä kuvaani. Minun IG-vuoteni näytti olevan näiden kuvien perusteella kovin värikäs ja kukka/luontopainotteinen. Yllätyin siitä, että tähän kollaasiin oli mahtunut kaksi omakuvaani. Mutta pakkohan tätä on uskoa, koska näille oli eniten tullut sydämiä Instassa. Kurkataanpas minkälainen tarina jokaisen kuvan taakse kätkeytyy.

Kuva 1

Leppävaaran 21-kerroksinen tornitalo muuttui yhtenä iltana näin värikkääksi. Puolet talon asukkaista lähti mukaan kuvataiteilija Anne Roinisen taideteokseen. Led-lamppujen toimittaminen asuntoihin oli aika työläs urakka mutta ehdottomasti palkitseva. Oli kyllä amahtavaa seisoa ja katsoa tätä välkehtivää tornitaloa pimeänä lokakuisena iltana. Valoja olisi ollut kiva tuijotella joku toinenkin ilta mutta valoteos oli vain parin tunnin ajan esillä. Pöh!

Kuva 2


Kuva on napattu Lohjansaaressa Martinpihan ihanassa vanhassa puutarhassa, joka oli täynnä juuri puhjenneita omenankukkia. Olin mukana Lumo matkailun päiväreissulla tutustumassa Lohjan seutuun, Sininen taivas, valkoiset omenankukat sitä vasten ja vanhan talon ilmapiiri. Idyllistä ja tästä löytyy postauskin.

Kuva 3


Työmatka Amsterdamissa ja ollaan juuri rantauduttu kanavaristeilyllää EYE-elokuvamuseon eteen. Olen rehvakkaasti luvannut Facebookin puolella tulppaaneja, tuulimyllyjä ja puukenkiä reissukuvissa joten nyt nappaan nämä kaunokaiset kuvaan. Ollaan huhtikuun alkupäivissä eikä Amsterdamissa lämmintä ole vielä mutta onneksi ei satanut kertaakaan reissun aikana. 

Kuva 4

Lokakuun ensimmäisen päivän iltana tämä muraali on lopullisesti valmistunut mutta en silloin saanut siitä pimeyden takia hyvää kuvaa.  Kuva on 2.10. ja on osa UPEART2017 taidefestivaalia, josta tein postaustakin tänne blogin puolelle. Ihana tarina kuvan takana. Maalattu pariskunta on asunut talossa siitä saakka kun se on valmistunut eli yli 50 vuotta. Koskettava - kiitos Teemu Mäenpäälle tästä. Katsokaa noita käden uurteita ja tuota hellää suudelmaa... 

Kuva 5

Haagan alppiruusupuisto parhaimmillaan. Ollaan isän kanssa katsomassa kukkaloistoa ja niin on moni muukin. On vuoden pisin päivä 21.kesäkuuta. Puisto suorastaan loistaa iltaauringon kanssa kilpaa ja tuntuu siltä, että aina voisi ottaa kuvan vielä kauniimmasta kukasta. Tältä reissulta ei postausta tehty mutta aiemman vuoden postauksen russeliriiviön kanssa puistossa löydät tästä.

Kuva 6

Matkalla asiakastapaamiseen nappasin kuvan parkkipaikan viereisistä vaahteroista, jotka ovat parhaimmillaan. Punaista, keltaista ja vielä vihreää lehdissä mukana. Värikirjoa ja syksyn tuntua ilmassa. Muistan, että olin illalla toivonut ettei vielä sataisi vaan saisin kuvattua nämä lehdet. Tallentuivat sitten Instaan kuivina aamulla!

Kuva 7

Olen Viinilinnan 1-vuotisynttäreillä Helsingin kattojen yllä elokuun lopussa. Onhan se hienoa, että saa kerrankin kärpännahkaviitan, valtikan ja kruununkin päähän. Ihan kuningatar olo! Kuvan on ottanut ihana Ranteita myöjen taikinasa Marika. Minulla on huulilla uutta Anastasian Liquid Lipstick Veronicaa, joka huomataan ja saan kehuja sävystä :)

Kuva 8

Lempipuisto Esplanadi ja jouluvalot ovat jo syttyneet. Kuva symppiksestä kesämökistä on kiireestä huolimatta otettava ja sitten taas juostava eteenpäin. Vaikka lunta ei juurikaan ole näyttää Espan puisto jo todella jouluiselta ja ihanalta. Espan puistosta tein aikoinaan ihan oman postauksenkin. Kaunis kaikkina vuodenaikoina ja yritän aina päästä kävelemään sen läpi työpäivien aikana fiilistellen.

Kuva 9

Kuva on otettu elokuun viimeisenä päivänä. Ikuisena "kesänvenyttäjänä" olen pukeutunut auringonpaisteen, voiman, älyn, onnen ja toivon väriin keltaiseen. Ja onhan keltainen myös mielikuvituksen väri sekä yksi lempiväreistäni. Väriterapiaa päivää ja selfie! Tarinan tämän mekon takana voit lukea tästä.


Kiitos kun olet tykännyt kuvistani!

Uusi vuosi ja uusi IG-kuvavirta on jo alkanut.
Mielenkiinnolla odotan 2018 vuoden tykätyimpiä.

Joko sinä olet ladannut oman kollaasisi viime
vuoden Insta-kuvistasi? Yllätyitkö tulokseen?









14 kommenttia:

  1. Hauska kuvakavalkadi💜 Oma best nine-kuvastoni oki niin smoothii/puurovoittoinen, ettei siitä paljoa riitä kerrottavaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Teen vaan omasi ja jaa edes Instan puolella.

      Poista
  2. Itse en digiblondina edes käyttää Instagramia.Upeat suositut kuvat sinulla. Huulipuna tosi kaunis. Oli kiva lukea kuvien taustoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ota Marja ihmeessä Instagram käyttöön! Ihan varmasti osaisit käyttää sitä. Asennat Instagramin puhelimeen ja otat sinne kuvia. Ei se ole yhtään sen vaikeampaan. Kivaa vastapainoa bloggaukselle ja kuvavirtaa on hauskaa katsoa.
      Kivaa viikkoa.

      Poista
  3. En ole vielä mutta pitäis varmaan kanssa tehdä. :)

    Ihanaa keskiviikkoa Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tee ihmeessä :) sun kuvat on niin kauniita Marina!
      Kivaa keskiviikoa sullekin ihanuus!

      Poista
  4. Ihanan värikkäitä ja elämäntäyteisiä kuvia! Tarina kuvien takana on aina mielenkiintoista kuultavaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna :) rakastan värejä! Muistan kun FB oli se mustavalkoisten kuvien jakojuttu menossa. Tuntui niin ankealta muuttaa värikuvat mustavalkoisiksi.
      Kiva kun pidit myös tarinoista.

      Poista
  5. Ei ole tullut tehtyä tuommoista. En edes osaa. Mutta kauniita kuvia kaikki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höpsistä Melissa! Totta kai osaisin.
      Klikkaa auki tämä linkki https://2017bestnine.com/
      Ja syötä tuohon ID kohtaan sun Insta-tilin nimi.
      Saat hetken kuluttua tämän valmiin kuvan kollaasin.
      Kiva kun pidit kuvistani!

      Poista
  6. Ihanan värikkäitä kuvia. Olet sinä sellainen aurinkonainen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi :) Haluasin just nyt taas pukeutua keltaiseen mutta tuo "siivousmekko" on liian kylmä nyt talvella. Kivaa iltaa ihanuus!

      Poista
  7. Nämä kollaasit ovat aina ihan huippuja! Se on jännä, että loppujen lopuksi näihin ei tule mitään yllätyksiä vaan ne ovat käyttäjänsä näköisiä niin kuin sinullakin - elämän iloa, energiaa ja väriä täynnä.

    Kivaa viikonjatkoa sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin nämä ovat kivoja. Ja kyllä sinunkin kollaasi oli aivan näköisesi. Minua harmittaa ettei Minnie päässyt mukaan yhteenkään kuvaan vaikka sen kuvista oli paljon tykätty Instassa.
      Kivaa viikkoa myös sinnekin :)

      Poista