helmikuuta 13, 2018

Tukholman messut 2018 - havaintoja ja sisustustrendejä


Tukholman kaluste- ja valaisinmessujen 2018 kuvasatoa on nyt kahlattu läpi ihan urakalla. Lupailin jo viime viikolla kun ensimmäinen postaus Möbelmässanin annista tuli julki, että saatte lisää kuvamateriaalia. On se vaan jännä juttu miten helposti sitä napsikaan ne 500 kuvaa kameraansa mutta niiden läpikäyminen ja editointi käykin sitten jo ihan työstä :) Messukuvaamisen "helpoutta" vaikeuttavat muut messuvieraat. Milloin on jonkun käsi ja jalka vilahtanut kuvaan mukaan jolloin muuten niin "hyvä otos" ei sitä enää olekaan. Minä sentään olin messujen toisena päivänä liikkeellä joten loppuviikkoa kohden kuvaaminen on entisestään vaikeutunut. Tervetuloa messuilemaan ja tutustumaan sisustustrendeihin ja tekemiini havaintoihin Älvsjön messuhalleista.

Nahka sisustuksessa

Itse pidän nahasta verhoiluissa ja sitä näkyikin runsaasti sekä tuoleissa, raheissa että sohvissa Tukholman messuilla. Perinteisen nahan rinnalla myös mokkanahkaa ja nupukkiakin. Nahkaa oli käytetty myös yksittäisten kalusteiden koristelussa. Ihanaa konjakinruskeaa, nutriaa, mutaa ja hiekkaa. Erittäin mielenkiintoisia olivat nuo A2 designersin nahkaiset Hug suojaruukut kukille

A2 designers, Hug nahkaruukku

Jess Design

Nevotex

Fritz Hansen, Swan tuoli ja rahi


Puupinnat tehtynä paloista


Habitaressa näkyi jo viime syksynä Timberwisen ja Harri Koskisen yhteistyönä tehdyt K2-designlattiat, joissa perinteinen parketti on tehty mielenkiintoisesti kolmioista. Tukholman messuilla näkyi puolestaan miten monipuolisesti puuta käytetään. A2 designersin kaappien ovissa on 96 erilaista puukappaletta, jotka luovat jokaiseen kaappiin yksilölliset kolmiulotteiset ovet. 




Messuilla näkyi myös ns. pölkkylattia, joka on tehty pystyyn asetelluista puupalikoista. Näitä lattioita näkee normaalisti vanhoissa verstaissa vaikkapa Fiskarsissa. Pölkkylattia kestää äärimmäisen hyvin kulutusta. Pirteä uutuus! Myös kalanruoto- ja chevronladonta jatkavat edelleen sisustuksessa. 


Pyöreyden paluu ja muhkeus


Tukholman messuilla näkyi pyöristettyjä muotoja vähän joka puolelle. Kulmikkuuden ja särmät ovat korvanneet pehmeys ja muhkeuskin niin sohvissa kuin nojatuoleissakin. jot.jot BaBa tuolien ja sohvien verhoilukangaskin oli pilvimäisen pehmeä ja kolmiulotteista. BaBa kalusteet ovat yrityksen nettisivujen mukaan "furniture pet", jonka hellivään syliin voi upota. Pöytien ja hyllyjen reunat olivat myös pyöristettyjä. Tuosta Blå Stationin monivärisestä palasohvasta tuli etäinen takauma 80-luvun kalusteisiin ja postmoderniin suunnitteluun. 

jot.jot, BaBa tuoli ja sohva


Blå Station, palasohva





Vihersisustaminen


Messuilla näkyi vihreyttä kaikilla osastoilla unohtamatta Älvsjön messukeskuksen todella upeita viherseiniä käytävillä. Olen ilokseni pannut merkille, että hyvinhoidetut viherseinät ovat lisääntyneet myös kauppakeskuksissa. Ihailen joka kerta kun käyn Kannelmäen Kaaressa upeita viherkeitaita.

Viherseinä Älvsjön messukeskuksessa

Eukalyptuksen oksien voittokulku näyttää jatkuvan edelleen. Toki maljakkoon voi kerätä vaikka mustikanvarpuja tai oksia luonnosta ja odottaa niiden vihertymistä. Muutenkin näyttää siltä, että kukkakimput ovat reheviä ja "mielikuvituksellisia". Kukkakimput ovat rönsyileviä eivät kurinalaisesti sidottuja vaan ihanan boheemeja. Vähän ostettuja leikkokukkia, joukkoon vaikka metsästä tai omalta pihalta kerättyjä oksia, risuja, heiniä ja rempseästi kaikki yhteen. Pidin myös siitä miten erilaisia leikkokukkia messuilla oli "taitavan rennosti" laitettu yhteen maljakossa.








Valaisimet 


Norjalaisen Northern yrityksen osasto kokonaisuudessaan oli aika nappi mutta erityisesti heidän valaisimet. Heat-valaisin on jännä messinkisen värisellä verkolla toteutettu "pilvimäinen" valaisin, joka hehkuu kuin tuli. Erittäin tyylikäs! Fold-valaisin on puolestaan saanut vaikutteita valtavan suuresta origamista. Valaisin on huopamaista materiaalia, joten se myös vaimentaa ääntä. Molemmat ovat uusia vuoden 2018 malleja.  


Northern Heat valaisin


Northern Fold valaisin




Selkeästi valaisimia pitää olla useita ryhmässä ellei itse valaisin ole jo varustettu useammalla varjostimella. Toki myös yksittäisiä isoja valaisimia näkyi ja jalkalamppujakin. Jonkin verran myös seinävalaisimia mutta riippuvat valaisimet ryhminä ovat must-juttu! 

Zeitraum, Noon 12 valaisin


ygg&lyng, Dia valaisin


Seinässä Pantonen vuoden 2018 väri Ultra Violet 18-3838

Värit ja materiaalit


Sisustuksessa on selkeästi enemmän värejä kuin pitkään aikaan. Mustavalkoisuus on väistynyt ja tilalla on värillisyyttä. Pantonen vuoden 2018 väri on Ultra Violetti, jota messuilla myös näkyi. Lisäksi paljon poltettua oranssia, erilaisia punaisen sävyjä intensiivisesta punasta hyvinkin hentoon vaaleanpunaiseen. Utuista petroolinsinistä siellä täällä. Ruskean, nuden, harmaan ja maitokahvin sävyjä. Keltaistakin messustandeillä näkyi muuallakin kuin Dumin osastolla, joka oli kauttaaltaan keltainen. Hentoja vihreitä ja pastellisävyjä (jopa mintunvihreää) mm. Lekolarin osastolla. 

Pedrali


KarlAndersson & Söner


Eilersen


Horreds


Materiaaleista mukana on edelleen paljon samettia ja sitä on myös kalusteiden lisäksi sisustustekstiileissä. Karvaisia pintoja näkyi taljojen lisäksi myös esimerkiksi sohvien ja tuolien verhoiluissa. Sohva oli kuin lämmin pesä, johon olisi voinut piiloutua. Ja jo aiemmin mainittua nahkaa kuten muitakin luonnonmateriaaleja verhoiluissa. 

Kromia näkyi jo jonkin verran metalliosissa mutta messinki ja kulta jatkavat vielä valtakauttaan. Tosin myös maalattuja metallirakenteita oli monissa kalusteissa mukana. Ja edelleen myös marmori jatkaa sisustuksessa. Rottinkikalusteista haluan mainita Sika-Designin, joka hieman hassusta nimestään huolimatta tarjoaa äärimmäisen laadukkaita rottinkikalusteita. 

Juul Furniture


Svensson


Fritz Hansen


Fritz Hansen


Norr 11


Lekoral


Design House Stockholm


Magis


Warm Nordic


Dum


Nevotex


Sika-Design


Löytyikö messutarjonnasta sinua miellyttäviä kalusteita ja valaisimia?
Oletko värien ystävä vai onko sisustuksesi enemmän maltillisempi?
Minkä sisustushankinnan olet ajatellut seuraavaksi tehdä kotiisi?

Mukavaa viikonjatkoa ja huomenna julistetaan 5v hemmottelupaketin arvonnan voittaja. 
Vielä ehtii osallistua 14.2. klo 18.00 saakka arvontaan!





16 kommenttia:

  1. Ihanaa että viherkasvit on edelleen suosiossa, itse rakastan juurikin niitä eucalyptuksen oksia! :D muuten tykkään rauhallisesta musta-valko-harmaa väriteemasta, kirkkaat värit vaan ei oo mua varten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin on kiva, että kotona vihertää ja runsaasti.
      Oma koti piti juurikin sisustaa niin, että itse siellä viihtyy. Jos pitää enemmän rauhallista väreistä niin vain trendikkyyden takia ei värejä kannata vaihtaa. Kivaa päivää😊

      Poista
  2. A2 designersin kaapit ja niiden kolmiulotteiset ovet ovat todella kauniita. Minä pidän rönsyilevistä kimpuista ihan kaikissa väreissä ja eucalyptykset varret ovat myös todella upeita. Kiitos inspiraatiosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä Karoliina😊 Puuovet paloista tehtyjä ovat todella tyylikkäät ja erilaiset. Rönsyilevät kimput ovat rennon boheemeja ja olen itsekin niitä väsäillyt.

      Poista
  3. Nahka, erilaiset rahit, viherkasvit ja pehmeät sävyt sisustuksessa on niitä asioita joista itse tykkään. Nuo nahkaset ruukut on aivan ihanat. Tykkään myös kovasti kaikista valaisimista. Omassa kodissa on myös muutama isompi valaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedätkö, että minä myös ihastuin noihin nahkaruukkuihin. Mietin, että sinä voisit napata tästä tuunausidean! Olen itse miettinyt keittiöön ruokapöydän päälle uutta valaisinta ja messuilta sain hyviä ideoita. Kivaa iltaa!

      Poista
  4. Kiitos tästä kattavasta postauksesta! :) Nämä kaikki näyttävät tosi mielenkiintoisilta trendeiltä, joita voisin kyllä joitakin käyttää myös oman kodin sisustuksessa. Ihanat nuo nahkaruukut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elli kommentistasi :) Jostain syystä se oli mennyt roskapostiin mutta siivotessani löysin sen juuri. Nahkaruukkuihin minäkin ihastuin.

      Poista
  5. Ihanaa, että musta-valkoisuus on vihdoin väistymässä! Uudet virtaukset tuntuvat paljon kotoisemmilta omaan makuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi. Nämä väriasiat selkeästi jakavat mielipiteitä. Toisaalta oman kotinsa voi ja pitääkin sisustaa juuri oman makunsa mukaan.

      Poista
  6. Meillä on tuollaiset "pölkkylattiat" töissä. Niitä kaikki aina ihmettelevät ja ihailevat.

    Nahka on samalla kotoisaa, että tyylikästä. Boheemit kimput ovat vahva trendi. Niistä olen tehnyt postauksenkin. Olisi kiva mennä kukkasidontaworkshopiinoppimaan lisää, ovat vain melko hintavia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun tein tätä postausta mietin pääni puhki missä muualla olen tällaisen nähnyt mutta sehän oli teidän officella. Yhteen uuteen tilaan Helsingin keskustassa tulee myös tällainen ja on varmasti upea.

      Boheemit kimput ovat ihania. Muistan sinun postauksen hyvin. Pari tuttua on ollut kursseilla ja minunkin tekisi mieli mennä....ehkä mennään kimpassa joskus 😉

      Poista
  7. Kiva että kirjoitit näin kattavasti! Mielenkiintoisia sisustustrendejä näyttäisi olevan tulossa ja voisin hyvin käyttää joitakin näistä myös omassa sisustuksessa. Ihanat nuo nahkaruukut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elli :) Nahkaruukkuihin itsekin ilahduin valaisimien lisäksi. Kivaa viikonloppua sinulle.

      Poista
  8. Loistava kooste. Kiitos sinulle :)

    VastaaPoista