maaliskuuta 24, 2018

Café Peroba - uusi Afternoon Tea oli elämys


Sain ystävältäni Minnalta pikakutsun viikolla tulla nauttimaan palan brittiläistä perinnettä Peroba Cafén tiloihin. Olen TODELLA suuri Afternoon Tea -perinteen ystävä joten tästä houkuttelevasta mahdollisuudesta oli aivan mahdotonta kieltäytyä. Peroba Café sijaitsee vielä "lähes nurkan takana" kotitalostani. Mielessäni siinteli vielä viime vapun herkullinen vappubrunssi tässä ihanassa vanhassa Villa Ylänteessä joten "Let's put the kettle on and have some tea!"


"The five o'clock tea" -hetkellä on pitkät perinteet Britanniassa. Kuningatar Viktorian kamaripalvelija, Bedfordin herttuatar Anna Maria Stanhope on koko "Afternoon Tea hetken äitihahmo". Herttuatar alkoi kaivata iltapäivään jotain verensokeriaan nostattavaa pikkusyötävää. Aamiaisen nauttimisesta kun oli kulunut jo aikaa ja illallistakin pitäisi vielä odotella pitkälle iltaan. Annan palvelijat salakuljettivat herttuatteren huoneeseen pannullisen teetä voileipien kera. Vähitellen tästä tavasta muotoutui ylellinen teehetki, johon herttuatar kutsui myös ystäviin. Ja tapa levisi myös tavallisen kansan pariin ja syntynyt perinne "teehetki englantilaiseen tapaa".

Kuva lainattu Café Peroban nettisivuilta.


Peroba Cafén Afternoon Tea menu lupasi todellisen herkkuhetken.

Kurkku-tuorejuustosandwich
Tomaatti-mozzarellasandwich
Savupororuisnappi
Katkaraputartaletti
Kanttarellituulihattu
Sipuliquiche

***
Englantilaiset skonssit, hillolajitelma ja kermavaahto

***
Vadelmatartaletti
Toscamasariini
Brownie
Sitruunaleivos
Valkosuklaakeksi
Tryffeli

***
Haudutettua teetä



Teevalikoimasta minä päädyin mustaan intialaiseen Assam teehen Hattialli, jonka voi nauttia myös maidon kanssa.  Minna puolestaan otti mustaa kiinalaista vaahterasiirappiteetä, joka oli maustettu karhunvatukalla, mustaherukanlehdillä, krokantinpalasilla ja vaahterasiirapilla. Saimme pöytään reilut kannulliset teetä ja sitä olisi tarvittaessa saanut myös lisää. Teevalikoima Perobassa oli kattava ja siinä oli vaihtoehdot myös vihreän ja valkoisen teen ystäville. 


Perinteiset Afternoon Tea -teevoileivät on pieniä kolmion tai suorakaiteen muotoisia kerrosleipiä, joiden välissä on erilaisia tahnoja. Lisäksi leivissä on usein myös hyvin ohueksi leikattua kurkkua, kinkkua tai juustoa. Peroba Cafén kurkku-tuorejuustosandwich oli juuri riittävän "kostea tahnasta" ja tomaatti-mozzarella sandwich puolestaan herkullisen "ruokaisa". Savupororuisnappi toi kivan suomalaisen riistan mauan teehetkeen - ehkä piparjuurta olisi voinut olla siinä aavistuksen vähemmän jotta poron maku olisi tullut vielä paremmin esille. Sipulipiirakka suli suuhun - omnomnom! Kanttarellituulihatut ja katkaraputartaletit kivoja pieniä, herkkusuupaloja. Kaikki on leivottu Peroba Cafén omassa keittiössä.


Ja seuravaksi sitten makeisen herkkujen puoleen. Koska meitä oli vain kaksi Afternoon Tea -hetkestä nautiskelijaa saimme tarjoilumme ihanilla vanhoilla hopeavadeilla. Isommille pöytäseuruille oli varattu niitä hurmaavia kerrosvateja, jollaiselta myös Lontoossa olen tarjottavat nauttinut. Myös kaikki makeat herkut ovat Peroban oman keittiön valmistamia. 


Vadelmatartaletti suli suuhun ja sitruunaleivos kutkutteli myös kivasti teenjuojan makunystyröitä. Tryffeli oli puolestaan ikuisen suklaan ja makean ystävän suussa juuri oikean makuinen. Tryffeleitä tultiin vielä tarjoamaan lisää brunssin kuluessa. Pienet mehukkaat browniet, valkosuklaakeksit ja toscamasariinit täydensivät vielä makean tarjoilun makuelämykset. Tässä oli makeaa kyllä mahan täydeltä ja ehkä vähän enemmänkin. Itse asiassa Afternoon Tea on melko "ruokaisa teehetki" joten älä syö mitään ennen sen nauttimista. 



Seuraava Afternoon Tea tarjoillaan Peroba Cafèssa 11.4. klo 16-18 ja siihen kannattaa varata paikat hyvissä ajoin. Viime viikon Afternoon Tea oli nimittäin loppuunmyyty. Afternoon Tea -hetken hinta on 17,50€ henkilöltä. Jos haluat nauttia lasin kuohuviiniä teehetkessä sekin on mahdollista 4€/12cl. Peroba Cafè löytyy osoitteesta Laturinkuja 10, Espoo. Jos tulet omalla autolla on kahvilan pihapiiristä muutamia pysäköintipaikkoja. Muista pistäytyä myös ihailemassa toilettitilojen ihanan värikästä lattiaa. Oheinen kuva viime kevään vappubrussilta. 

♥  Kiitos Peroba Café ihanasta Afternoon Tea -hetkestä ♥ 



24 kommenttia:

  1. Iltapäivätee on ihanaa arjen luksusta. Unohtumattomin on ollut Lontoon Ritzissä nautittu iltapäivätee äitini kanssa 12 v. sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en ole Ritziin Lontoossa vielä päässyt iltapäiväteelle. Ehkä seuraavalla reissulla. Englantilaiset osaavat kyllä kotioloissakin tehdä teehetkestä "aika juhlallisen" :)

      Poista
  2. Aaah, olisi kyllä ihana päästä kokemaan.! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti suosittelen Peroba Caféta. Sieltä saa myös hyvää lounasta ja brunssitkin ovat makoisia.

      Poista
  3. Ihana lattia <3 Iltapäivätee kuulostaa aivan ihanalta. Erilainen paikka tavata ystävää.
    Mukavaa viikonloppua sinulle Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tuo "puuterointihuoneen" lattia on värikkyydessään ihan huikea.
      Perobassa on kaikille avoin neuletapaaminen joka kuun ensimmäinen keskiviikko. Ja kahvila avoinna poikkeuksellisesti klo 19:30 saakka.
      Mukavaa sunnuntaita Outi ♥

      Poista
  4. Oi, näyttää kyllä niin hyvältä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja maistui myös herkulliselle! Lisäksi tuo Villa Ylänne talona on jo hurmaava ♥

      Poista
  5. Afternoon tea on niin upea tapa. Sen järjestäminen kotonakin on aina yhtä hauskaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen NIIN samaa mieltä kanssasi ♥ Kotona en olekaan järjestänyt joten kiitos vinkistä.

      Poista
  6. Ihana herkut!
    Minulle Peroba on tuttu paikka. Käydään välillä siellä työporukan kanssa lounaalla ja pari viikkoa sitten kävimme aamiaisella. Rakennus on aivan ihana ja ruoka maukasta. Olisikin kiva päästä pitkästä aikaa afternoon tealle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että sinulle jo tuttu paikka :) Rakennus oli aikoinaan niin yksinäinen Kehä Ykkösen varressa mutta onneksi tie on nyt tunnelissa eikä liikenne enää näy eikä kuulu Villa Ylänteeseen.

      Poista
  7. Iik miten ihania herkkuja! Mä oon kova anglofiili, kuten ehkä tiedät, joten tää olis niin mun juttu! ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedään, että olet anglofiili ♥ tämä olisi juuri sinun paikkasi.
      Kivaa viikonloppua Kati!

      Poista
  8. Näyttää hyvältä. Itse olen vähän arka lähtemään noihin, kun en tiedä, että miten gluteenittomuus on huomioitu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löysin Peroban FB-sivuilta tämän " Nykyinen menu ei valitettavasti ole gluteeniton, mutta kehittelemme myös gluteenittoman vaihtoehdon kevään mittaan." Joten varmasti on tulossa. Ensimmäisessa Afternoo Tea -hetkessä tätä vaihtoehtoa ei vielä ollut.

      Poista
  9. No nyt on herkut kohdillaan! Olisipa ihanaa päästä maistelemaan ja ylipäänsä kokemaan iltapäivä teet tuohon tyyliin. Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elina, jos olet pääkaupunkiseudulta niin seuraava teehetki on huhtikuun 11. Leppävaaran asemalta kävelee tänne 5 minuutissa. Kivaa palmusunnuntaita :)

      Poista
  10. Voi, mitkä herkut! Sinulla oli varmasti aivan ihana teehetki.

    Tuo paikka ja miljöö varmasti tekee afternoon tee- hetkestä ikimuistoisen elämyksen. Iso peukku näille paikoille ja innovatiivisille yrittäjille!

    Suloista sunnuntaita ihanuus :) ja rapsuja Minnielle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paikka itsessään on hurmaava ja ihailin tätä taloa jo lapsena kun kuljin sen ohi. Upeaa, että oltuaan pitkään yrityskäytössä se on taas myös asuintalona kahvilanpitäjälle.

      Aurinkoista palmusunnuntaita Vaasaa ja rapsuja myös Hansille :)

      Poista
  11. Kyllä on herkkuja ja mikä ihana lattia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Melissa :) tuollaisesta lattiasta haaveilen omaan keittiööni.

      Poista