kesäkuuta 11, 2018

Aquazzura hurmaa naisellisuudellaan


Kun Prinssi Harry ja Meghan Markle julkistivat kihlauksensa oli tuleva morsian pukeutunut  Aquazzuran kauniin korkeakorkoisiin avokkaisiin. Koska minä myös pidän upeista Aquazzuran kengistä ajattelin kirjoittaa tällä kertaa tästä firenzeläisestä luxus kenkämerkistä. Sain myös sähköpostini muistutuksen lukijaltani (kiitos ihana S), että kenkäpostausta odotellaan kuumeisesti. Edellisen julkaisemisesta on kuulemma jo "kulunut luvattoman pitkä aika" minulle vinkattiin. Ota mukava asento niin sukelletaan taas jälleen kerran kenkien ihmeelliseen maailmaan pienelle matkalle.


Aquazzura kenkäbrändin takana on Edgardo Osorio. Kolumbiassa syntynyt mutta Miamissa ja Lontoossa kasvanut suunnittelija tunnetaan värikkäistä, ultra naisellisista, tinkimättömän mukavista ja äärimmäisellä ammattitaidolla valmistetuista kengistään. Osorion kengissä on myös selkeästi tunnistettava omaleimaisuus. Jokaisen kengänpohjaa koristaa brändin tunnus kultainen ananas.
Aquazzura Bon-bon sandals 

Aquazzura Gem-palace slides mules


Edgardo Osorio kiinnostui muodista jo 14-vuotiaana. Hän muutti Lontooseen 16-vuotiaana opiskelemaan London College of Fashionissa muotia. Edgardo lopetti kuitenkin jo kahden vuoden jälkeen opintonsa voidakseen työskennellä kenkien ja asusteiden suunnittelijana Salvatore Ferragamolla. Ollessaan vain 23-vuotias hän vastasi jo kenkien suunnittelusta Roberto Cavallilla opiskellen samalla lisää muodista ja kengistä Polimodassa Firenzessä. Osorio on todellinen lahjakkuus suunnittelijana ja hänen urakehitys on ollut myös huikean nopeaa. 
Aquazzura Lucky star sandals
Aquazzura Powder-puff-flat slippers


Edgardo Osorio perusti oman Aquazzura kenkäbrändinsä vain 25-vuotiaana vuonna 2011. Tosin olihan hän ehtinyt jo nuoresta iästään huolimatta olla kenkämaailmassa jo melkein kymmenen vuotta. Aquazzuran pääkonttori sijaitsee historiallisessa Firenzen Palazzo Corsinissa. Osorion koti on myös samassa rakennuksessa. Tosin hänellä on asunnot myös Madison Avenuella New Yorkissa ja Mayfairin alueella Lontoossa. Liikkuvainen suunnittelija tarvitsee monta kotia :)

Aquazzura Jaipur sandals
Aquazzura Wild thing 


Aquazzura kenkien omia ylellisiä boutique myymälöitä on kymmenen: Firenze, Pariisi, Lontoo, Milano, New York, Miami, Las Vegas, Costa Mesa, Dubai ja Moskova. Edgardon ihania kenkiä saa lähes 50 maasta jälleenmyyjien kautta. Muistelen, että Helsingissä Nina's olisi joskus myynyt Aquazzuran kenkiä. Ja totta kai niitä voi tilata myös netin kautta Suomeen. 
Aquazzura Lily of the valley sandals 


Edgardo Osorio on saanut urallaan jo lukuisia tunnustuksia kuten "Best Accessories Designer of the Year" Elle Style Awards 2014. Euroopan kuninkaallisten lisäksi monet julkkikset vannovat Aquazzuran kenkien nimeen: Olivia Palermo, Solange Knowles, Kendall Jenner, Emma Watson, Gigi Hadid, Rihanna, Julianne Moore, Jennifer Lawrence, Poppy Delevingne muutamia mainitakseni.

Aquazzura Disco flower pumps 

Aquazzura Sunflower flat slippers

Aquazzuran kengissä minua puhuttelee naisellisuus ja materiaalit. Kengissä on aina joku "kiva juju" kiinnittämässä huomiota. Kengät ovat rohkean värikkäitä ja ylellisen kauniita. Jokainen yksityiskohta on upeasti viimeistelty. Kenkien muotoilussa näkyy italialaisen käsityöperinteen laadukkuus. Kengät ovat myös "hyvin italialaiset". Jo pelkästään nimellä Aquazzuro Edgardo on tarkoittanut sinistä Caprilla välkehtivää merivettä. Aquazzuralla löyty myös oma hääkenkämallisto sekä muutamia kenkämalleja myös lapsille. Meghan Markle olisi siis voinut jopa astella alttarille Edgarion kengissä...

Hyvää alkanutta kesäviikkoa! 

Kaikki postauksen kuvat on lainattu Aquazzuran nettisivuilta.







8 kommenttia:

  1. Voi miten kauniita korkokenkiä. Kovasti haluaisin oppia koroilla kävelemään. Ehkä sellaisilla paksummilla ja max 5cm korkeilla :D
    Ihanaa viikkoa sinulle Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aquazzuran kengät ovat todella kauniita ja mikä parasta mallistossa on myös matalia kenkiä. Näissä on niin paljon naisellisuutta ja siitä myös pidän.
      Sinulle sopi todella hyvin ne blogikuvissa vilahtaneet kiilakorkoiset espandrillokset. Olet matkalla jo korkkarien maailmaan.
      Aurinkoa päivääsi Outi <3

      Poista
  2. Oi ja voi - kenkähullu huokailee täällä ja harmittelee, että korkokenkiä eivät jalat enää kestä! Ja vaikka kenkävuoria olenkin karsimassa, ottaisin ihan jokaisen parin noista kaunottarista ihan vain ihaillakseni niitä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinä toinen kenkähullu Lady :) Kengät taivat olla meidän molempien heikkous ja kuten kirjoittelen niin minä lopetin laskemisen 180 parin kohdalla.
      Näitä on aina ihana ihailla vaikka ei kaikkia hankkisikaan :D

      Poista
  3. Oi mitä upeuksia kaikki ja huolisin herran asun ihan kokonaisuudessaan itselleni, on meinaan ihan omaan makuun täydellinen asu.

    Ihanaa viikkoa Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla on sitten samanlainen maku suunnittelija Edgardo Osorion kanssa :) Hän on minusta myös aika tyylikäs asussaan ja suunnittelee upeita kenkiä meille naisille...
      Aurinkoa päivääsi Tiia!

      Poista
  4. Fantastisia kenkiä, tosin noilla stilettikoroilla tuskin pysyisin pystyssä. Mutta onneksi mallistosta lötyy mataliakin korkoja, nuo Sunflower flat slippersitkin ovat upeat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Slilettikoroilla vain seistään :) Slippersit ovat kivoja ja niillä pystyy myös kävelemään. Olen käynyt kurkkimassa Flattered "tohveleita" by Linda Juhola ja nyt saan sieltä koko ajan mainoksia "1-2 päivää ja sinulla on omat Flattered kengät". Saa nähdä taivunko tilaamaan... :D

      Poista