kesäkuuta 14, 2018

Kesähaaste


Nappasin blogikollegani Outin Outi's life -blogista kivan kesähaasteen. Näitä haasteita on mukava tehdä aina silloin tällöin. Kesähaastetta oli myös todella mielenkiintoista väsäillä sillä kävin samalla läpi vanhoja valokuviani ja myös aiemmin tehtyjä postauksia. Mieleen tulvahti hauskoja muistoja ja sattumuksia oman blogitaipaleen varrelta. Osa tämän postauksen kuvista on vielä kännykällä napsittuja joten kuvien laatu ei ole mitä parhain mutta hetket ovat nyt tässä kesähaasteessa tärkeimpiä. En haasta ketään mukaan mutta kesähaasteen voi vapaasti napata omaan blogiinsa niin halutessaan.

1. Lippis vai lierihattu? 

Tähän on pakko vasta että molemmat kuuluvat minun vakiovarusteisiin. Lippis on äärimmäisen kätevä koiralenkeillä kun sataa. Omistan useita lippiksiä ja harmittaa vietävästi kun Tallinnasta ostettu "bling-bling lippis" meni rikki. Lierihattuja vaatekaapistani löytyy myös luvattoman paljon. Kesällä lierihattu on naisellinen ja suojaa myös hyvin auringolta. Suuri valkoinen lierihattuni on kyllä myös sellainen, että jos kunnolla tulee se lähtee lentoon joten on pidettävä kiinni hatustaan :)


2. Pehmis vai jäätelöpallo?

Kesään kuuluvat ihan ehdottomasti jäätelöpallot. Aitoon vohvelikuoreen ja mitä isompi jäätelöpallo sen parempi. Normi tuuttiin en jäätelöpalloani halua koska ne maistuvat minusta ihan pahviselta. Pehmiksen liitän aina Ikeaan tai muuten vain jossain kauppakeskuksessa haahuiluun. Pehmiksiä syön muina vuodenaikoina.


3. Herneet vai mansikat?

Molemmista pidän mutta tuoreita herneitä en allergiani vuoksi ole voinut vuosiin enää syödä. Mansikat ja kesä kuuluvat yhteen. Ja nimenomaan kotimaiset mansikat. Ostan mansikoita ympäri vuoden mutta odotan aina kieli pitkällään ensimmäisiä "kotimaisia mansikoita" ja sitä hetkeä kun voin tehdä niistä mansikkakakun. Se kakku syödään aina loppuun viimeistä murua myöden!


4. Palju vai järvivesi?

Pakko tunnustaa etten ole edes koskaan kokeillut paljua koska en koe sen olevan "minun juttuni". Ehdottomasti järvivesi! Mieluiten hiekkapohjainen ranta mitä pitkin voi kahlata hitaasti järveen. Mutta toki käy laituri ja portaat veteen ihan yhtä hyvin. Järvivesi on ihanan pehmeää ja uiminen siinä rauhoittaa. Meressä uimisesta pidän myös ja merenrannalla kävelystä. Vesi on rapuihmiselle tärkeä elementti kunhan se ei ole paljussa :D


5. Grilliherkut vai kesäkeitto?

Molemmat ovat ihania ja minun makuuni. Väitän tekeväni tuoreista kesän kasviksista ja perunoista maailman parasta kesäkeittoa, joka myös maistuu täyteläiseltä ja hyvältä. Tiedän kesäkeiton olevan monen inhokkiruoka mutta minä rakastan sitä. Grillaaminen ja kesä kuuluvat yhteen kuin joulu ja kinkku joten myös grilliruoan ystävä olen. Haluan aina itse marinoida lihani enkä koskaan osta valmismarinoituja kaupasta. Kerran kesässä on myös saatava grillimakkaraa!


6. Mökki vai teltta?

Olen koko lapsuuteni telttailut ympäri Suomea joten minun telttakiintiöni on ikäänkuin täyttynyt. Myös nuoruudessa vaikka Hangon Regatta ja Silversandin leirintäalue on jokseenkin tullut tutuksi :D Ehdottomasti näistä kahdesta mökki. Haaveilen omasta mummonmökistä, joka ei olisi kovin kaukana pääkaupunkiseudulta. Sähkö olisi kiva mutta muita mukavuuksia en välttämättä tarvitse. Vedet voin kantaa sisään/ulos ja puucee on ihan ok mökkielämässä.


7. Varjo vai auringonpaiste?

Olen joskus grillannut itseäni luvattoman paljon auringossa joten eiköhän minun kiintiöni ole täynnä. Onneksi en ole polttanut itseäni pahasti koskaan. Nykyään en kyllä jaksaisi maata aurinkorannalla vain ruskettumassa vaan käyttäisin sen ajan rannalla kävelyyn. Ja sen jälkeen vetäytyisin varjon alle lukemaan kirjaa. Myös terassilla on huomattavasti mukavampaa syödä aurinkovarjon alla kuin siristellen silmiään näkemättä edes mihin haarukkansa iskee. Aikaisin keväällä taas on todella kiva istua terassilla niissä ensimmäisissä lämmittävissä auringonsäteissä. 

8. Kesäsade vai kesätuuli?

Kesäsateen jälkeen luonto tuoksuu taivaallisen ihanalta. Luonto kiiltää vesipisaroista ja linnutkin laulavat eri tavalla kesäsateen jälkeen. Kesätuuli vilvoittaa mukavasti kuumina kesäpäivinä mutta silti valitsen ihanan, ropisen ja vilvoittavan kesäsateen. Kesäkumppareissanikin kukkii kesäisesti!


9. Lavatanssit vai festarit?

Lavatansseissa on tunnelmaa ja rakastan haitarinsoittoa. Mutta koska en osaa tanssia kuin valssia niin mieluummin pysyttelen näistä poissa etten joudu kiusallisiin tilanteisiin tallomaan tanssipartnerin jalkoja. Festarit ovat enemmän minun juttuni. Flow festivaali on vuodesta toiseen melkein noussut kesän ykköstapahtumaksi. Taas tänäkin kesänä ollaan menossa. Porin Jazzit ovat hyvä vaihtoehto musiikkitapahtumille kesällä. Ja totta kai erilaiset pienemmät konsertit. 


10. Roadtrip vai riippukeinu?

Minun koko kesäni keväästä syksyyn on "yhtä roadtripia". Kesällä tulee liikuttua paljon erilaisissa tapahtumissa Suomessa. Välillä käydään kotosalla ja sitten taas uudelleen liikkeelle. Kolme kesäkuukautta pitää käyttää hyväkseen ja nauttia sekä luonnosta, auringosta että runsaasta elämystarjonnasta. Jos minulla olisi puutarha niin siellä olisi ihan varmasti riippukeinu. Parvekkeelle se ei mahdu joten riippukeinu jää tässä kakkoseksi. 

11. Hiirenkorvat vai syreenin tuoksu?

Apua, en arvannut haasteeseen ryhtyessäni miten vaikeiden valintojen eteen tässä joutuu! Ei näistä voi valita vain toista. Hiirenkorvat ovat ensimmäisen merkki siitä, että kevät on vaihtumassa kesäksi. Hiirenkorvat kasvavat silmissä ja ne ovat niin suloisia. Syreenin tuoksu on huumaavan ihana! Se kuuluu seuraavaan kesävaiheeseen, joka minulle yhtä tärkeä kuin hiirenkorvat. En voi valita näistä vain toista!


12. Mato-onki vai golfmailat?

Ehdottomasti mato-onki! Matojen kaivaminen on jo osa tätä tärkeää prosessia. Veneessä tai laiturilla istuminen ihan hiljaa kesäillassa on maagista. Ei ole niin väliä edes saako kalaa vaan on olemassa vain se hetki. Totta kai jos koho alkaa keikkumaan terästäydyn ja toivon saalista mutta silti en pety vaikka sitä ei tulisikaan. Mato-onkinen on mielenrauhaa parhaimmillaan! Golf on minulle liian "monimutkaista" - "muista kädet, lantion asento, jalat, älä nosta liikaa olkapäitä, ole rento mutta silti keskittynyt jne." Olen kokeillut ja melkein rikkonut golfmailat. Pari mailaa kellarissa ja golfkäsine muistuttava tästä kokeilusta...

Kesäihmisenä nämä kesäkuukaudet pitää elää täysillä joka minuutti ja sekunti. 
The summer is crazy! 



18 kommenttia:

  1. Näitä on kyllä ollut kiva lukea 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä :) Kun tulee kiva haaste nappaan sen ja tämä oli sellainen.
      Oli myös ihana käydä vanhoja valokuviaan läpi.
      Tsemppiä muuttoon!

      Poista
  2. Aivan ihana haaste! pakko kyllä napata tästä kiinni. Meillä onkin aika lailla yhteistä kuin arvasinkaan. :D

    Summer is crazy ! ja toivottavasti me nähdään pian <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanainen Marina ♥ Jään odottamaan sinun haasteeseen vastaamista.
      Luulen itsekin, että meillä menee monet vastaukset yksiin.
      Toivottavasti nähdään pian ♥

      Poista
  3. Oi kuinka odotankaan sitä kun saa kotimaisia mansikoita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä myös! Mikään ei nimittäin voita niiden makua ja myös tuoksu.
      Ihan ensimmäiset kotimaiset mansikat syön melkein koko rasian yhdellä kertaa.
      Seuraavista riittää sitten kakkuunkin :D

      Poista
  4. Kotimaiset mansikat, niitä ei mikään voita! Ensi viikolla maalle juhannuksen viettoon ajaessamme käymme katsomassa, joko kotimaista lempimansikkaa saa vakiostospaikasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti teidän vakio mansikkapaikka tarjoaa jo marjoja juhannuksena. Saatte sitten "suut makiaks" jussina. Täytyisi muuten joskus käydä siellä paikassa ja kokea ne marjat.

      Poista
  5. Ihana haaste ja postaus täynnä ihania kuvia, i love it!
    Voi miten herkulliselta sun mansikkakakku näyttää, kuola valuu. Viime viikonloppuna ostettiin pihamaalta ensimmäiset kotimaiset mansikat ja voi jösses miten ihanilt ane maistuivat, hitaasti piti niistä nauttia, hinta kuitenkin aluksi hieman hirvitti.
    Mukavaa viikonloppua sinulle ystävä rakas <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari ihanuus ♥
      Kun tuo mansikkakakku tehtiin minulla oli kakkukupu "hukassa" ja kakku piti viedä
      vanhemmille autossa ilman kupua. Vaikka matka ei ollut kuin muutamia kilometrejä niin
      siinä kyllä ajettiin hiljaa ja kieli keskellä suuta. Perille päästiin ehjän ja
      valumattoman mansikkakakun kanssa.
      Mukavaa ja aurinkoista sunnuntaita Sari ♥

      Poista
  6. Ihana kesäfiilis tuli tästä, haasteet on aina kivoja 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ kiva kun piipahdit lukemassa.
      Nappaa itsellesi jos yhtään siltä tuntuu, että haluat jakaa kesämuistojasi.

      Poista
  7. Hei ihanaa, että nappasit tämän mukaasi. Kuule nainen, näytät huikean upealta hatuissa!
    Ihanaa viikonloppua kaunotar <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinä Outi ihanuus tämän jakamisesta ♥ oli helppo napata se sieltä blogistasi.
      Hatut ovat kyllä kivoja mutta jos niitä pitää päässään pitkään ainakin tukka menee
      "lättään" tai liimaantuu pitkin päätä joten sitten niitä pidetään päässä koko tapahtuman ajan. Ihanaa kun pidät minua hattuihmisenä :D
      Mukavaa ja aurinkoista sunnuntaita Outi ♥

      Poista
  8. Olipa kiva lukea vastauksesi tähän kesähaasteeseen. Itsekin olen suunnitellut tekeväni tämän. Meillä on aika paljon sanoja mieltymyksiä. Huomaat sen sitten minun vastauksia lukiessani. Hyvää viikonloppua Sinulle, Marjo ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kun nappaat tämän itsellesi ♥
      Uskon, että vastauksemme menevät monissa kohdin aika yksiin ja meillä on samoja mieltymyksiä. Taidamme olla samiksia ja sielunsiskoja aika monossa jutussa.
      Käyn kurkkaamassa myös sinun vastaukset.
      Mukavaa ja aurinkoista sunnuntaita Krisse ♥

      Poista
  9. Hei nää on kivoja! Voipi olla et nappaan itsellenikin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ida :) Nappaa ihmeessä! Tätä oli kiva tehdä ja selkeästi myös te lukijat olet pitäneet. Aurinkoa päivääsi!

      Poista