maaliskuuta 12, 2019

#JYSKgoeskesä ja OLO Garden


Terveisiä kesästä! Pääsin aamusella Olo Gardenin ihanalla terassilla kurkistamaan miltä JYSKin kesä 2019 näyttää. Aurinko paisteli kuin tilaisuuteen varta vasten tilatulta upeiden kattoikkunoiden läpi siniseltä taivaalta. Aamupalan herkuista vastasi ravintola OLO Garden joten voisiko päivän ihanammin enää alkaa. Myönnän, että Helenankatua kävellessäni tuuli Kauppatorilta sen verran viileästi, että ulkoilmasta oli todella kiva päästä hetkeksi sisälle "kesään ja tropiikkiin". Mutta kyllä se kevät sieltä on vahvasti keikkuen tulossa...


Jos et vielä ole piipahtanut Olo Gardenissa niin ehdottomasti suosittelen. Vaikka ollaan ihan Helsingin ydinkeskustassa löytyy tältä katetulta sisäpihalta mukava paikka, jossa voisi tunnelman ja miljöön puolesta ajatella olevansa Etelä-Euroopassa. OLO Garden on rento bistro, jonne myös lapset ovat tervetulleita. Voit rakentaa ruokakokonaisuuden itse á la carte -listalta tai heittäytyä keittiön armoille ottaen kuuden ruokalajin yllätysmenun. Seinän takaa löytyy Michelin-tähtiravintola Olo.



#JYSKgoesKesä tilaisuuden juontajana toimi Mikko Leppilampi. Oli mielenkiintoista kuulla tilaisuudessa puhunutta Anni Laurilaa, joka on Global Impact -palkittu arkkitehti ja visionääri. Hän on erikoistunut urbaanien piha-alueiden suunnitteluun. Anni Laurila on mielenkiintoinen persoona. Häntä on kuvailtu mediassa "maailmanparantajaksi" ja superälyköksi. Anni nimettiin jo 2015 yhdeksi Aalto yliopiston "hänestä kuullaan vielä -opiskelijaksi" eikä hän edes silloin ollut tehnyt vielä diplomityötään. Tätä nuorta naista täytyy päästä kuulemaan uudelleenkin.


JYSKin tulevan kesän puutarhakalusteiden linjauksen voisi kuvailla olevan skandinaavisen selkeä mutta sitä täydennetään ripauksella kullanhohtoa ja trendikästä bambua. Olo Gardenissa esillä olevat kalusteet olivat keveitä, toiminnallisia ja luonnonmateriaalia näkyi runsaasti. Selkeästi ensi kesänä jokaiselle terassille tulee varmasti löytymään omaan tyyliin kalusteita koska valikoima oli hyvin monipuolinen.


Minun sisustusmakuuni kolahti tämä eksoottinen ja hyvin naisellinen Sunbaked tyyli. Olisi tehnyt mieli heittäytyä pitkäkseen bambusta valmistettuun aurinkotuoliin, jonka sai myös makuuasentoon. Bambu näyttää todella raikkaalta uudelta materiaalilta pitkään muodissa olleen polyrottinki kauden jälkeen. Bambusta löytyi JYSKin mallistosta myös rantatuoleja, penkkejä ja sivupöytiäkin.

Bambu on kosteutta kestävä materiaali mutta sateeseen sitä ei tietenkään voi jättää. Tiesittekö, että bambu voi kasvaa vuorokaudessa puolikin metriä? Bambu on ruokokasvi, joka uusiutuu nopeasti ilman istutusta eikä se tarvitse kasvualueelleen lannoitteita, keinotekoista kastelua eikä tuholaistamyrkytystä. Bambu on hyvin ekologinen materiaali, joka elinkaarensa päässä hajoaa ja maatuu.

Jännä oli myös huomata miten pastellisävyt ovat hiipineet puutarhakalusteisiin tuoden niihin kivaa leikkisyyttä ja myös naisellisuutta. Ripaus eksotiikkaa tuli tyynyjen ja peittojen tupsuista sekä kirjailuista. Voisin hyvin kuvitella meditoivani omalla parvekkeellani tuollaisella bambupedillä pääni alla vaaleanpunainen ja syreeninvärinen tyyny. Ja totta kai minulla olisi myös aurinkovarjo ylläni!


Viherkasveja Olo Gardenissa oli runsaasti ja vihersisustuksen oli tilaisuuteen toteuttanut Ambius.  Odotan itse jo innolla koska pääsen laittamaan omaa parvekettani kesäkuntoon ja tarkistamaan kuinka monta pelargoniaa on selvinnyt talvettamisesta. Oma parvekkeeni kun on yleensä sellainen viidakko eli siellä ei todellakaan toteudu kasvien suhteen "less is more" -ajattelu :)

JYSKin kesävalikoimassa näyttää olevan paljon erilaisia lyhtyjä, värjätty sileää sekä kohokuvioitua lasia ja käsintehdyn näköistä keramiikkaa. Kohokuvioitua vähän 60-70 lukujen tyylisiä lasimaljakoita ja -esineitä näkyi myös Tukholman kalustemessuilla helmikuussa. Ehkä lasi on nyt kuitenkin paljon keveämpään kuin noissa vintage esineissä vuosikymmenten takaa.



Tummanpuhuvat Beder- ja Holte-puutarhakalustesarjat ovat heille, jotka haluavat tummaa terassille ja parvekkeelleen. Pidin kalusteiden runkorakenteiden punoksista ja totta kai istuinpehmusteilla sekä muilla tekstiileillä näihinkin saa väriä niin halutessaan. Itse vain kaipaan omalle parvekkeelle väriä.


Iskin silmäni pyöreään "kukkapeiliin" mutta harmikseni sen runko näytti olevan kultainen. Minulla ei ole kotona mitään kullanväristä mutta jostain syystä tämä vain miellytti. Tätä peiliä en löytänyt vielä JYSKin nettisivuilta mutta täytyy tarkistaa uudelleen kun se sinne myöhemmin ilmestyy. LIND sudenkorentotyyny oli myös superhauska ja niitä löytyy sinisenä sekä oranssinpunaisena. Voisin täydentää sohvalle yhden uuden sinisävyisen tyynyn koska tyynyjähän ei ole koskaan liikaa :)

JYSKin uudet citymyymälät löydät Itiksestä, Kampista ja Redistä.


Kiitos inspiroivasta "kesäaamusta" ja herkullisista aamupalasta!
Kevättä ja kesää odotellen sekä parveketta suunnittelen...


24 kommenttia:

  1. Varmasti antoisa tilaisuus. Hienoja tuotteita, mutta tältä näkemältä ei oikein mikään kolahtanut minun makuuni. En ole skandinaavisen tyylin ystävä, vaikka Suomessa ollaankin. Brittityyli vetoaa enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tilaisuus oli selkeä lupaus jo kesästä kun sai hetken olla "sunbaked"-tunnelmissa.
      Kyllä sitä näin talven jälkeen kaipaan niin kevättä kuin kesääkin. Onneksi ollaan
      jo maaliskuussa ja kohta keväässä.

      Muistelenkin sinun pitävän brittityylistä. Ihanaa kun tyylejä on monia kuten meitä
      ihmisiäkin. Kivaa viikonjatkoa Satu ja rapsuja Mortille <3

      Poista
  2. Kauniit kuvat ja oli kiva nähdä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihanaa oli nähdä pitkästä aikaan teitä molempia <3
      Nyt kuule kesällä yritetään tavata siellä teidän hoodeilla...

      Poista
  3. Kivalta näyttää Jyskin kevätmallisto ja miten ihana tuo musta "yrttiseinä". Sudenkorentotyyny on totisesti hauska ja voisi sopia meillekin. Teillä on varmasti ollut kiva aamu ja mitkä tarjoilut. Harmi, kun en töiden puolesta päässyt itse osallistumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yrttihyllykkö oli kiva! Tuon itse myös huonekasveja kesällä parvekkeelle ja tuohon "seinälle" voisi niitäkin sijoitella yrttien lisäksi. Sudenkorentotyyny ja kummittelemaan päähäni...
      Harmi kun et päässyt tulemaan - no ehkä ensi kerralla :)

      Poista
  4. Mun piti myös tulla, mutta selän oireilu yltyi eilen niin tajuttoman pahaksi, että oli pakko jäädä kotiin. Ihanaa, että pääsin silti tätä kautta kurkistamaan Jyskin kevään tuuliin ja sain palan tilaisuuden tunnelmaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, voi harmi! Odotin, että olisimme nähneet pitkästä aikaa. Voi tota sun selkää - toivottavasti helpotti jo <3

      Poista
  5. Ihana tilaisuus herkkuineen ja kauniine kalusteineen. Meilläkin on täällä JYSK-myymälä ollut ehkä vuoden verran. Nyt pitää kyllä mennä katsomaan onko siellä edes jotain noista ihanuuksista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olo Garden on paikkana jo huikea ja hyvin oli saatu näitä kesäisiä keitata tehtyä sinne katetulle sisäpihalle. Aurinkokin vielä paistoi päivän kunniaksi. Nettikaupassa näytti jo olevan joten ehkä teillä jo Ahvenanmaan liikkeessäkin. Kivaa päivää Kristiina <3

      Poista
  6. oi, tuonne olisin halunnut itsekin! :)

    Anna/Kello neljän aamukahvi
    https://neljanaamukahvi.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisit varmasti Anna viihtynyt. Hyvää kevään ja kesän odotusta sinulle :)

      Poista
  7. Harmitti kun en töiden takia tänne päässyt, joten kiitos tästä postauksesta. Aivan ihania värejä sisustukseen tulossa kesäksi. Mikko Leppilampikin olisi kiinnostanut :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, pöh - olisi ollut Outi niin kiva nähdä! Värejä on kiva olla parvekkeella
      ja siksi minuun eniten vetosi tuo "sunbaked" teema.
      Kivaa päivää Outi ihanuus <3

      Poista
  8. Jokohan ilmastomuutosahdistus alkaa kohta näkyä puutarhakalusteissa, joiden kestävyys usein on Suomen oloissa kuitenkin sitä tasoa, että niitä uusitaan kovin usein - ja sitten tietysti vanhat päätyvät kaatopaikalle tai jonnekin ... Bambu ei lienee säily hyvänä sen paremmin kuin muutkaan materiaalit ehkä alumiinia lukuunottamatta, mutta ainakaan se ei kostuneenakaan ja siis tummuneena ja pilalla ole muovin tapainen ongelmajäte :-)
    Tuo musta kaksikerroksisen näköinen kukkalaatikko/teline vaikutti kiinnostavalta, pitäisi ehkä etsiä sitä jostain tuossa keväämmällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Takavuosien muoviset puutarhatuolit aiheuttavat minussa kylmiä väreitä!
      Aiemmin puutarhakalusteet vietiin varastoihin talveksi mutta nykyään näkee
      pihoilla koko vuodeksi ulos jätettyjä kalusteita. Meidän olosuhteet talvella
      ovat ankarat sekä pakkasen että myös kosteuden/sateen/lumen takia.
      Polyrottinki ja puujäljitelmät ovat helppohoitoisempia täytyy niitä hoitaa.
      Aiemmin minusta puutarhakalusteet tuotiin kylmään ulkovarastoon talveksi,
      joka tietysti suojasi niitä. Alumiini on kevyt ja kivakin materiaali mutta
      minusta vähän "kylmä".

      Kaksikerroksinen kukkalaatikko oli minustakin kiinnostava ja myös tilaa säästävä.

      Poista
  9. Ihastuttava tilaisuus, piti vain päättää lähdenkö ajoissa töistä vai tulenko myöhempään. Valitsin tällä kertaa iltapäivätilaisuuden.

    Harmi, että oma parveke on nin pieni, ettei sitä pahemmin sisustella. Sama pöytä, tuolit ja kukkalaatikio vuodesta toiseen, kasvit vaihtuvat sentään joka kesä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi kun et päässyt. Itse jouduin sitten skippaamaan iltalaisuuden kun tilalle tuli muuta.
      Olo Garden on niin kiva paikka. Teidän parveke on kiva koostaan huolimatta ja joka aamu kun ajan talonne ohi töihin katsahdan sinne.

      Poista
  10. OMG! Siis aivan ihania juttuja. Mulla on jo kauhea hinku päästä laittamaan terassi kuntoon ja tämä ei auttanut yhtään siihen kuumeeseen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin! Minulla alkoi jo sormet syyhyämään ja odotan niitä sitä, että meidän yksi huone "parveke" voidaan taas ottaa talven jälkeen käyttöön. Onneksi siihen ei mene enää kauaa... :D

      Poista
  11. Kivalta näyttää Jyskin mallisto! Täällä jo odotetaan kevättä ja uuden terassin valmistumista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa - teille on siis tulossa uusi terassi! Ihan huippua.
      Kevään ensimmäiset kaffet ulkona terassilla tai parvekkeella on ihan parhautta.

      Poista
  12. Oli ilo nähdä Sinua taas pitkästä aikaa!❤ Ihanat kuvat olet tilaisuudesta napannut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin Marita <3 Ihana tilaisuus ja hei, ensi kesänä tavataan sitten siellä teidän hoodeilla :D

      Poista