huhtikuuta 16, 2019

Silja Resort ♥ Italy - Italian makuja Siljan laivoilla

PR-lounas / Silja Line

Muutamia viikkoja sitten sain hyvin mielenkiintoisen kutsun osallistua pr-lounaalle. Tällä lounaalla nimittäin rakastuttaisiin Italiaan sekä samalla tutustuttaisiin Silja Linen italialaisen ravintola Tavolàtan uudistettuun menuun. Mi piace! 

Olen todella suuri sekä Italian että italialaisen keittiön ystävä. Menetin sydämeni saapasmaalle jo kauan sitten ensimmäisellä reppureissullani. Lähes koko maan olen kiertänyt ristiin rastiin ja Sisiliakin on tullut tutuksi. Ihan viime vuosina en Italiassa olen matkaillut mutta maalla, sen kulttuurilla ja ennen kaikkea ruokatarjonnalla on suuri merkitys minulle. Kun astelin Silja Symphony risteilyalusta kohden tuli melkein tunne kun olisin lähtenyt pidemmällekin lounasmatkalle. 



Tallink Silja on kutsunut italialaista ruokaa rakastavan toimittaja ja tv-juontaja Ella Kannisen tuomaan Italian herkulliset maut laivojen Bon Vivant -viinibaarien antipastolautasille.  Italiassa ilta aloitetaan aina nauttimalla aperitivo. Koska illallinen syödään saapasmaassa melko myöhään on mukava ottaa hyvän italialaisen viinin kera suolaista pientä naposteltavaa alkuun. Tämä aperitivo herättelee juuri sopivasti ruokahalua ennen siirtymistä varsinaiselle illalliselle myöhemmin.

Bon Vivant -viinibaareissa on 1.4. - 31.5.2019 tarjolla herkullisia antipastolautasia, joita me pääsimme nautiskelemaan viinin kerta. Ella on valinnut seuraavat suussa sulavat Italian herkut viinibaarin listalle.

- Kolme erilaista pecorino-juustoa sipulimarmeladin ja paprika-chilimarmeladin kera - lampaan täysmaidosta valmistetut aavistuksen suolaiset juustot sopivat erinomaisesti marmeladien kanssa

- Nonna Teresan marinoidut silakat, jotka korvaavat italialaiset sardellit mainiosti - makoisia

- Mehevän ruokaisa juustomunakas

- Latva-artisokkaa Bufala-mozzarellaa ja aurinkokuivattuja tomaateja - molto bene!

- Kikhernemuhennosta ja crostini kananmaksapateella



Italia näkyy, maistuu ja kuuluu kevään ajan Siljan Linen laivoilla ja Helsinki-Tallinna-reitin Europalla. Laivojen myymälöissä on italialaisia tuotteita sekä myös ruokatarvikkeita myynnissä. Totta kai italialainen viihde on myös mukana laivojen ohjelmatarjonnassa. Pääsimmekin ennen varsinaiselle lounaalle siirtymistä vielä kuuntelemaan iki-ihanaa italialaista musiikkia. Kun ilmoille kajahtivat O' Sole Mion ensitahdit minulla meni kylmät väreet pitkin selkää.

"Che bella cosa na jurnate'e sole,
N'aria serana doppo na tempestal
Pe' ll'aria fresca pare gia' na festa
Che bella cosa na jurnate'e sole."



Siljan Symphonylla esiintyy Italia-viikkojen ajan upea ääninen Trio Corma. Tenorit Danilo Dell'Oso ja Daniela Di Nunzio sekä baritoni Nazario Pantaleo Gualano aloittivat juuri tuolla iki-ihanalla O'Sole Miolla ja jatkoivat seuraavaksi äärimmäisen tunteellisella Nessun Dorma aarialla Puccinin Turandot -oopperasta. Tätä trioa kuunnellessa ja katsellessa sydämeni taisi jättää pari lyöntiä väliin..

"Nessun dorma! Nessun dorma!
Tu pure, oh Principessä
Nella tua fredda stanza
Guardi le stelle che tremano
D'amore e di speranza"



Seuraavaksi siirryimme Tavolàta -ravintolaan nauttimaan Italian antimia. Silja Serenadella, Silja Symphonylla, Baltic Princessillä, Galaxylla ja Europalla nautitaan Silja Resort loves Italy -teeman ruokia 1.4. - 31.5.2019. Tavolàta -ravintola on oma suosikkini laivoilla koska olen italialaisen ruoan suuri ystävä ja koska täällä voi myös hyvin jakaa erilaisia ruoka-annoksia oman pöytäseurueen kesken ja näin pääsee maistelemaan vähän kaikkea.

Uuden Tavolàta -menun on suunnitellut Silja Symphonyn keittiömestari Katja Eriksson yhdessä keittiötiiminsä kanssa. Suunnittelussa on ollut myös mukana Ella Kanninen ja listalla on italialaisia makuja pohjoismaisella vivahteella.

Ella Kannisen omat suosikit on koottu yhteen ja me nautimme nämä herkut lounaaksemme.


Alkuun pöytään kannettiin Grande assortimento di antipasti eli Keittiömestarin iso lajitelma päivän antipasteja. Salumi Misti: San Danielen kinkkua, hunajamelonia, salamivalikoima, grillattuja kasviksia, Breasolaa ja kuivattuja kirsikkatomaatteja. Isalata di frutti di mare: jättikatkarapuja, salaattia, yrttejä ja sitruunakastiketta. Caprese à la Tavolàla: tomaatti-bufalamozzarellasalaattia. Ja aivan ihanaa leipää, jota oliiviöljyyn ja siihen ripoteltuun suolaan kastettuna söin luvattoman monta palaa.




Seuraavaksi nautimme herkullista Pappardelle al cingaiale eli Pappardellepastaa ja villisikapyöryköitä tomaattikastikkeessa. Olen nähnyt Italiassa villisikoja mutta koskaan aiemmin en ole maistanut niitä. Ella kertoi, että villisika perheitä liikkuu varsinkin Toscanassa ja ne kulkevat siellä väistämättä liikennettä. Itse olen kokenut saman kerran istuessani bussissa. Villisika ei juurikaan maistunut riistalle vaan maku oli melko mieto. Molto bene!


Oli vuoro siirtyä kalaan. Spigola fritta e lamanzana fritta eli Paistettua meriahventa, oliivigremolataa ja paistettua munakoisoa. Italiassa saa usein kokonaisen kalan pöytään sitä tilatessaan. Meriahven maistui taivaalliselta ja vaikka kokonaisen kalan syömisen voi kokea vaikeaksi ei se sitä ole ollenkaan.


Mikä päättäisi paremmin huikean lounaan kun Tiramisu alla Tavolàta! Tiramisu on italialaisen keittiön klassikkojälkiruoka ja teen sitä myös usein kotona. Tiramisua voi nimensä "vedä minut ylös" mukaisesti nauttia aina kun tuntuu siltä, että on "siipi maassa tai tarvitsee vähän ylös nostamista". Tiramisu kruunaa hyvän aterian ja Tavolàtan versio siitä oli herkullinen. Vaikka jälkiruoka on aika täyttävää niin kyllä sen aina jaksaa nauttia hyvän kahvin kanssa päättäen herkutteluhetkensä. Lounaasta jäi täyteläinen ja ihanan italialainen fiilis loppupäivään! Nyt tekee mieli sekä risteilemään että Italiaan matkalle...

Grazie mille Silja Line ja PR d'Oro


Tavolàtan sisustuksen on suunnitellut Aprocos, jonka sivuilta lainasin tämän kuvan.

17 kommenttia:

  1. Tämä ei ole henkilökohtaisesti sinulle, mutta oikeasti todella tylsää kun kaikissa blogeissa mainostetaan nyt Siljan ruokapöytää ja Tarton matkaa. Missä on yksilöllisyys ja vaihtoehdot?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi.

      Olet täysin oikeassa siinä, että blogeissa on hyvin usein postauksia samoista aiheista.
      Ymmärrän äärimmäisen hyvin, että lukiessaan montaa eri sisällöntuottajaa saattaa törmätä lähes samanlaisiin sisältöihin ja totta kai lukijasta se tuntuu toistolta ja mainostamiselta.

      Moni meistä bloggaajista painii sen tosiasian kanssa ettemme osallistu yksin tilaisuuksiin, blogimatkoille tai pr-tilaisuuksiin. Mukana on aina muitakin bloggaajia, jotka myös kirjoittavat näkemästään ja kokemastaan omiin blogeihinsa. Julkaisuajankohtaakaan ei oikein voi valita aikataulutettuihin blogikirjoituksiin vaan se tulee annettuna.

      Yritän itse aina valita postaukseeni oman näkökulman mistä kirjoittaa. Valitsen myös todella tarkkaan yhteistyöt, joita teen koska minun täytyy 110% seisoa tuotteen/palvelun/elämyksen jne. takana. En osaa/voi edes kirjoittaa asioista, joita en tunne omakseni.

      Minun erikoisalueita ovat arkkitehtuuri, kulttuuri, taide, sisustus ja matkailu. Haluan, että kirjoitukseni välittävät myös tunnelmaa siitä Italiasta, jonka olen aidosti kokenut jo siitä ensimmäistä reppureissusta lähtien sekä makunautintojen että kulttuurikin osalta.

      Hyvää pääsiäisviikkoa sinulle.

      Poista
  2. Tavolatan ovat olivat herkulliset, tekisi mieli herkutteluristeilylle maistamaan uudestaan.

    Jos sattuu seuraamaan pientä määrää blogeja blogia, joiden kirjoittajat ovat olleet samoissa tilaisuuksissa, voi tulla tunne, että "kaikki" kirjoittavat niistä. Kyseessä on yleensä kuitenkin vain kourallinen blogeja, joissa on lyhyen ajan sisään samasta aiheesta. Aktiivisia bloggaajiahan on Suomessa kuitenkin tuhansia. Siljan lounaasta ja Tarton matkastakin postanneet bloggaajat ovat kuitenkin postanneet omalla tyylillään ja tainneet jokainen kirjoittaa jo monista muistakin ajankohtaisista aiheista, joten kyllä sitä yksilöllisyyttä ja vaihtoehtojakin löytää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Italia, Silja Line, Tavolata ja Ella Kanninen - ja Italiaa lautasella. Olipa herkullinen kokoontuminen ja ihana "reissu". Harmi kun ei ehditty jutustella.

      Tuossa mietin myös tuon anonyymi -bloggaajan kommenttia. Silja Linella meitä oli iso joukko bloggaajia, mutta kun kävin Viron saarilla, niin meitä bloggaajia oli vain kolme. Ja en ennestään tuntenut itsekään noita kahta bloggaajaa. Eli kolme bloggaajaa on kirjoittanut Haapsalusta ja Viron saarista. Se on vähän, kun bloggaajia on tuhansia ja lukijoita kymmeniä tuhansia. Eli niinkuin Tuuli sanoi, yksilöllisyyttä ja vaihtelua löytyy. Ja yksilöllisyyttä löytyy myös aiheista, joista monet kirjoittavat, on erilaisia näkökulmia.
      Ihanaa pääsiäistä!


      Poista
    2. Tuuli, aloitin jo katsomaan josko keväinen Tukholma kutsuisi minua. Kiinnostaisi vierailla Tukholman Nationalmuseumissa, joka avattiin nyt syksyllä viiden vuoden remontin jälkeen. Voisin elää italialaisella ruoalla ja sinne tekisi taas mieli matkustaa.

      Tuula: tilaisuus on niin "ruokaisa" ettei oikein aikaa jäänyt juttelulle. No, ensi kerralla sitten kun paremmalla ajalla. Tiramisun tekoa tässä jo suunnittelen...

      Ymmärrän hyvin lukijan näkökulman. Jos omalla lukulistalla on paljon jossain samassa pr-tilaisuudessa tai matkalla olleita niin sama aihe toistuu. Mutta toisaalta aihetta voi toki aina käsitellä vähän omasta ja erilaisesta näkökulmasta.

      Poista
  3. Tavolassa on kyllä ihania ruokia, kuten tässäkin postauksessa voidaan nähdä.
    Siljan laivoilla on aina ollut hyvät ruoat, mutta nyt tuntuu olevan vielä paremmat.
    Ihanaa keskiviikkoa sinulle Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruoka laivoilla on nautinto. Voi itse valita meneekö buffet-pöytään vai haluaako syödä sittenkin vaikka italialaista tai jotain muuta "teemaviikkojen" mukaista herkkua. Muistan, että lapsesta saakka on ollut iso juttu laivareissuilla saada "hyvää ruokaa".

      Poista
  4. Herkulliselta näyttää Siljan Italia-menu. Hienoa, että pääsit mukaan maistelemaan sitä. Se on ollut varmasti mukava kokemus.

    Yhdyn Tuulin kommenttiin ja kun useampia bloggaajia on yhtä aikaa samassa tilaisuudessa, tulee väkisinkin pienen ajan sisällä useampia postauksia samasta aiheesta. Minusta on aina siitä huolimatta mielenkiintoista lukea näitä postauksia ja nähdä, miten kukin bloggaaja on nähnyt asiat. Kaikki eivät aina painota samoja asioita, koska makuja on monia. Postauksissa on eroja ja valokuvat ovat sitten asia erikseen. Minusta on kiva nähdä, mistä kuvakulmasta kukin on asioita kuvannut. Kyseessä on tosiaankin vain kourallinen bloggaajia ja jos seuraaja on lukenut jo aiheesta eikä halua lukea lisää, aina voi siirtyä johonkin toiseen blogiin lukemaan jotakin muuta.

    Keväistä keskiviikkoiltaa sinulle, Marjo ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Italian keittiöstä löytyy paljon hyvää. Totta kai pastaruoat mutta myös risotto on herkullista. Olen kerran ollut Sisiliassa miekkakalan pyydystämisen aikoihin. Niin tuoretta miekkakalaa en ole onnistunut koskaan saamaan sen reissun jälkeen. Muistan kun nälkäisenä päivän jälkeen menimme rantaravintolaan, jossa pesce spada, miekkakala tarjottiin grillattuna - omnomonom!

      Olen kanssasi samaa mieltä, että tapa kirjoitta ja ennen kaikkea kuva erottaa bloggaajat kyllä toisistaan.

      Poista
  5. Voi, mitä herkkuja! Italia on valloittanut myös minun sydämeni, ja ihanaa että näitä makuja löytyy vähän lähempääkin. Ehkäpä pitää miettiä risteilyä kesälomalle :)

    Mukavaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Italia vei minut mukanaan ensimmäisen reissun jälkeen ja todella olen käynyt siellä varmaan lähemmäs pitkälti toistakymmentä kertaa. Mietin juuri tänään pitäisikö tehdä lasagnea ja herkutella sillä vaihteeksi ennen pääsiäisruokia :) Mukavaa pääsiäistä!

      Poista
  6. Italialaisen ruuan ystävä kuolaa täällä siihen malliin, että jo miettii, pitäisikö tehdä lyhyt visiitti Tukholmaan ja herkutella mennen tullen;)
    Ihanaa ja herkullista pääsiäistä, Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannatan tuota lyhyttä visiittiä ja herkuttelua Italian herkkujen äärellä. Sinulla juuri takana rankka ekopaastokin joten olet ansainnut sen. Hyvää pääsiäistä Ladylle <3

      Poista
  7. Oi hitsi tuolla reissulla olis ollut ihan mahtava olla mukana! Italialainen keittiö on munkin yksiä suosikkeja, joten tämä ei varmasti olis ollut pettymys!

    hanna
    https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Italialaiseen ruokaan kun kerran rakastuu se kestää koko elämän.
      Hyvää pääsiäistä Hanna!

      Poista
  8. Aivan mahtavan näköstä ruokaa! Luinkin tästä ja kiinnostaisi kovasti päästä maistelemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos mietit laivareissua niin nyt siihen voi yhdistää myös ihania makunautintoja
      suoraan Italista...omnomnom!

      Poista