marraskuuta 18, 2019

Hotel Telegraaf tarjoaa 5 tähden elämyksiä Tallinnan Vanhassakaupungissa

Kaupallinen yhteistyö Hotel Telegraaf x Sparkling Group

Tallinnan Vanhastakaupungista löytyy upea 5 tähden Hotel Telegraaf. Olin monia kertoja kävellyt mukulakivistä Vene-katua pitkin ja katsellut uteliaan innostuneena hotellia. Miltähän huoneissa tai loungessa mahtaisi näyttää? Olin toki tutkaillut hotellin kuvia netistä ja vaikuttunut jo niistä. Pari vuotta sitten nautimme ystäväni kanssa herkullisen lounaan hotellin suojaisalla kesäterassilla. Silloin uskalsin kurkistaa jo sisällekin hotellin Tschaikovsky ravintolaan, joka oli pökerryttävän hieno. Lokakuun alussa minä pääsin ilokseni hotellin kutsumana vierailemaan tähän historialliseen rakennukseen ensimmäistä kertaa. 

Tässä kurkistellaan sisälle ravintolaan, jonka nimi Tschaikovsky on näemmä aurinkoisella terassilla kirjoitettu peräti kahdesti väärin :)

valokuva Keir Rämson

Vaikka viivyin Hotel Telegraafissa alkuperäisistä suunnitelmista poiketen vain yhden päivän minä vakuutun heti ensi silmäyksellä paikasta. Kun astuu kadulta sisälle jykevästä ovesta, jonka päällä lukee "Telegraaf Post Telefon" tuntee tulevansa paikkaan, jossa sinut ja kaikki aistisi otetaan huomioon. Jos halua itselleen pienen luksusloman yhdistettynä kulinaristisiin makunautintoihin ja spa-elämykseen se löytyy Hotel Telegraafista. Tänne haluan ehdottomasti tulla uudelleen.


Hotel Telegraafilla on pitkä ja erikoinenkin historia. Itse rakennus on valmistunut jo vuonna 1878 ja siellä sijaitsi alun perin pankki sekä lukuisia suuria asuinhuoneistoja. Pietarilainen arkkitehti Peter Schreiberg suunnitteli kertaustyylejä edustavan talon, joka ulkopäin näyttää juuri tuon ajan komealta kaupunkipalatsilta, joka muistuttaa italialaista renessanssipalatsia kivimuureineen.

Vuonna 1918 rakennuksesta tuli postitoimisto joten tästä syystä tuo merkittävä vuosiluku näkyy edelleen Hotel Telegraafin oven yläpuolella. Posti tarjosi myös Tallinnan asukkaille uusia ja ihmeellisiä puhelinpalveluita. Talossa sijaitsi myös lennätinkonttori, josta on voinut lähettää sähkösanomia ympäri maailmaa. Maailman viimeinen sähke lähettiin muuten 2013 Intiassa.

Viestikeskuksena Vene-katu 9 rakennus toimi aina vuoteen 1992 saakka. Nykyään näissä historiallisissa tiloissa sijaitsee ylellinen Hotel Telegraaf, joka avaisi ovensa hotellivieraille vuonna 2007. Hotelli on vuosi toisensa jälkeen ollut aina Tallinnan kaupungin hotellien kärkikaartissa mukana.



Oma Superior -huoneeni sijaitsi 4.kerroksessa, josta avautui upeat näkymät Vanhankaupungin punatiilikattojen ylle. Kauniin pittoreski maisema loi kuin elävän taulun huoneeseen. Hotellin sijainti on todella erinomainen sillä se vain 70 metrin päässä Raatihuoneentorista. Hotellista löytyy neljä sviittiä ja niiden lisäksi mm. Superior- ja Executive -huoneita. Kokonaisuudessaan Hotel Telegraafissa on 83 huonetta. Osa huoneista sijaitsee ns. vanhalla puolella ja osa huoneista uudemmassa rakennuksessa.


Huoneeni sisustus oli art deco -henkinen. Tilavassa kylpyhuoneessa oli kylpyamme missä voisin seuraavalla matkalla ottaa vaahtokylvyn vaikka kuohuvan lasillisen kera. Oman huoneeni kylpyhuone oli ikkunaton mutta ikkunalla varustettua huonettakin olisi kiva joskus kokeilla. Kylpyhuoneesta löytyi totta kai kylpytakki, tohvelit ja ylellisiä kylpytuotteita.

Mahtava kingsize -vuode tuntui kutsuvalta. Sisustus oli hyvin hillittyä ja harkittu tässä huoneessa mutta nettisivulta löysin myös värikkäämpiäkin huonekokonaisuuksia. Omassa huoneessani oli aristokraattista punaista tehostevärinä sekä tekstiileissä että kokovartalopeilin kehyksessä. Sehän sopi minulle hyvin koska olin uudessa punaisessa takissani Lady in Red!

Kirjoituspöydällä oli hurmaava vanha puhelin! Nostaessani luuria huomasin, että tällä aparaatilla olisi voinut myös tarvittaessa soittaa. Todella hauska yhtymäkohta talon aiempaan historiaan. Huoneessa oli harkituilla asioilla saatu kiinnostava ja viihtyisä kokonaisuus. Lisäksi ne 5 tähden hotellin pienet jutut kuten sängyn avaaminen illalla ja tyynyn päälle jätetty pieni kohvehti saivat ilostumaan.


Hotellin muissakin tiloissa jatkui Art deco -tyyli yhdistettynä myös uudempaan sisustukseen. Sisääntulon aulatilaan oli sijoitettu pieniä nojatuoliryhmiä, jotka kutsuivat istahtamaan takan ääreen. Tässä olisi voinut nauttia vaikka kupin kahvia tai cocktailin. Itse vastaaottotila sijaitsi aivan läheisyydessä. Lähtiessäni hotellista pois aloin automaattisesti itse viedä matkalaukkuani mutta yhtäkkiä jostain ilmestyi salamana ystävällinen mieshenkilö viemään tavaroitani puolestani taksiin.



Hotel Telegraafista löytyy myös Elemis Spa. Itse allasosasto sijaitsee siten, että uidessaan voi katsahtaa välillä lasikaton läpi taivaalle tai rehevään puutarhaan. Kylpyläsosasto on sijoitettu rauhaisan sisäpihan puolelle joten siellä tuntui todella hiljaiselta. Kylpylästä löytyy myös saunoja. Itse en ehtinyt pulahtaa uimaan mutta kävin katsomassa tilaa ja seuraavalla kerralla sitten ihan varmasti. Sen sijaan minulle oli varattu Elemis Spassa ihana hieronta, jossa melkein pitkän päivän jälkeen vaivuin uneen. Tekipä hyvää lihaksille ja rentoutti mukavasti.



Ravintola Tschaikovsky oli upea! Sisustus oli tummahko ja yhdelle seinälle oli sijoitettu jännä kollaasi sekä tauluja, ikoneita että vain pelkkiä paksuja kultakehyksiä. Katossa roikkuivat kattokruunut ja valkoisten liinojen peittämien pöytiä rivit samettipäällysteisinä tuoleineen loivat arvokasta tunnelmaa. Tumma chevron ladottu lattia sai ajatukset lentämään kauas historian havinaan. Kuten nimikin kertoo on Tschaikovsky venäläinen ravintola.


Mon Repos ravintolan keittiömestari Vladislav Djatsuk luotsaa myös Ravintola Tchaikovskya, joka on useana vuotena valittu Tallinnan parhaaksi ravintolaksi. Kävin syyskuun alkupuolella Kadriorgin puiston kupeessa olevassa Mon Repos ravintolassa ja tästä voit kurkistaa minkälaisia herkkuja hän oli loihtinut silloin meille.


Ravintola Tschaikovskyssa valkoisista lautasliinoista oli taiteiltu upeita joutsenia. Mietin mielessäni osaisinko minä koskaan saada kankaisesta liinasta tällaista taidonnäytettä aikaiseksi? Pöydillä paloivat kynttilöitä ja kauniit kukka-asetelmat loivat lisää viihtyisyyttä venäläisen ravintolan muuten niin tummaan sisustukseen. Meille oli varattu maistiaisia tasting menusta ja myös vegaaninen menu vaihtoehto oli mahdollista nauttia.



Keittiön pieni alkutervehdys herätteli ruokahaluamme aluksi. Makujen suloista sinfoniaa ja kaunista esillepanoa.



Alkupalaksi nautittiin Tsaarin herkkua bliniä kolmella eri kaviaarilla - omnomnom! En muista olenko koskaan ennen maistanut Kaspian meren sammen kaviaaria mutta hyvää se oli. Lisäksi annoksessa oli hauen ja taimenen mätiä. Juuri sopivan paksu ja kuohkea blini. Erittäin toimiva makujen kombo.


Vegaani menussa tarjoiltiin puolestaan alkuruokana höyryävää borchkeittoa. Sitäkin olisi tehnyt mieli maistaa.


Voiko venäläisempää annosta olla kuin pelmenit! Niitä olen viimeksi syönyt Pietarissa. Meille tarjoiltiin tattipelmeneitä, joiden päälle raastettiin vasta pöydässä tuoretta tryffeliä itse keittiömestari Vladislav Djatsukin toimesta. Jälkiruokana totta kai klassikkoa Pavlovaa. Hyvä päätös upean herkulliselle aterialle.

 valokuva Keir Rämson


Koska minun osaltani matka loppui tämän illallisen jälkeen ja jouduin palaamaan kotiin en ehtinyt kokea aamiaistarjoiluita. Voitte kurkistaa upeita kuvia matkassa mukana olleista blogeista Beach House Kitchen ja Pää pilvissä. Tarjoilut näyttävät todella runsailta ja herkullisilta.

Mukana tällä upealla reissulla olivat Beach House Kitchen, Pää pilvissä, Annina's Kitchen ja Hannan soppa Suomesta. Latviasta puolestaan Linda's Virtuve, Piektdiena, Femme farfalle ja Liz Gorina.
Kuvassa keskellä Hotel Telegraafin ihana Jacqueline Järv. Kiitos teille kaikki ihanat seuralaiset!

Kannattaa pysyä kuulolla sillä tulossa vielä postausta Sparkling Groupin muista ravintoloista.

valokuva Keir Rämson

12 kommenttia:

  1. Kerrassaan upea hotelli ravintoloineen ja kylpylöineen, tuonne tahtoo uudestaan! Kauniin punaisin tehostesävyin sisustettu huone jäi kyllä ikuisesti mieleen, sen huonekorkeus ja tietysti kauniin tunnelmallinen kylpyhuone ammeineen. Jo pelkästään pöytiin tarjoiltava luksus aamiainen riittää syyksi valita Telegraaf hotelliksi seuraavalla Tallinnan visiitillä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos seurastasi Heli tällä upealla reissulla. Ehdottomasti Hotel Telegraafiin pitää päästä uudelleen nauttimaan näistä tunnelmista ja mauista. Joskus pitää myös hemmotella itseään vaahtokylvyssä ja kokea tuo aamiainenkin. Ihana matka <3

      Poista
  2. Tuo näyttää kyllä todella houkuttelevalta hotellilta. Lukiessa myös ryhdyin muistelemaan, että mehän olemme miehen kanssa (muutamia vuosia sitten) käyneet Tallinnassa Tsaikovski-nimisessä ravintolassa, jossa ruoka oli herkullista ja tunnelma juuri tuollainen "vanha venäläinen". Yhtään en muista missä päin vanhaa kaupunkia se oli, sillä poikkesimme ohi kulkiessamme (ja saimme pöydän). Kaipa se tuo sama paikka oli ja siitä on kyllä jäänyt hyvä muisto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hotel Telegraaf on kyllä elämys kokea. Aika hauska tarina tuo seikkailu miehesi kanssa ollut ja päätyminen syömään. Venäläinen ruoka on hyvää ja täällä kannattaa piipahtaa jo ihan tunnelman takia.

      Poista
  3. Minä yövyin joulutorimatkalla pari vuotta sitten Telegrafissa, se on matkakaverini suosikkihotelli Tallinnassa. Minäkin ihastuin siihen. Meillä oli sellainen huone, jossa oli punaista reilummin, taisi olla yksi pieni seinä kokonaan punainen. Kävin testaamassa uima-altaan ja saunaosaston ja sain sen kokonaan itselleni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan kerran kun yövyitte tuolla juuri Tallinnan joulutorin yhteydessä. Kurkkasin netistä, että juuri tuollainen punaseinäinen hotellihuone kyllä löytyy. Olisiko ollut Executive Room nimellä. Harmitti kun piti itse poistua nukkumatta yötä tuossa muhkeassa vuoteessa joten tänne täytyy kyllä palata toisen kerran.

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Paikka oli superihana! Kiitos matkaseurastasi Maarit <3

      Poista
  5. Onpa upeat puitteet yöpymiseen ja ruokailuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti suosittelen! Varmasti viihtyisitte Siipan kanssa ja äärimmäisen lyhyt matka Raatihuoneenaukiolle.

      Poista
  6. Ihanan näköistä! Joskus mietinkin tuota majoituskohteeksi, mutta valinta osui toiseen sillä erää. Ehkä ensi kerralla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä ensi kerralla sitten tänne yöpymään. Hotel Telegraaf on elämyksellinen paikka ja onhan minunkin pakko tänne palata uudelleen.

      Poista