tammikuuta 18, 2020

Matkamessujen 2020 satoa


Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut 2020 on taas vuodenalun kunniaksi valloittanut Helsingin Messukeskuksen. Vielä nyt viikonloppuna ehtii klo 10-18 tutustua lähes 1000 matkanjärjestäjään, matkakohteisiin ja matkailualan yritykseen yli 80 maasta ympäri maailmaa. Näytteilleasettajien tarjonnasta voi onnekkaasti ehkä napata itselleen äkkilähdön, pakettimatkan, lennot, majoituksen ja muun lomamatkan haluamaansa kohteeseen.

Matkamessuilla löytyy myös runsaasti mielenkiintoista ohjelmaa ajankohtaisista matkailuilmiöistä ja sieltä saa kohdevinkkejä itselleen. Messulavoilla on myös hyödyllisiä puheenvuoroja vastuullisesta matkustamista, turvallisuudesta ja monista muista kiinnostavista asioista. Kun on kiertänyt pitkään on kiva myös istahtaa hetkeksi alas lepuuttamaan jalkoja :)

Mall Oja, Visit Tallinnan markkinointipäällikkö tietää Tallinnasta kaiken!

Itse suuntasin perjantaina iltapäivällä töiden jälkeen Matkamessuille seikkailemaan. Ehdin ammattilaispäivänä 16.1. käydä ainoastaan kuuntelemassa Matkamessujen Partnerimaa Viron infotunnin. Viro onkin todella hyvin esillä sillä Messukeskuksesta löytyy yli 60 virolaista näyttelyasettajaa.

Alkanut matkailuvuosi 2020 käynnistyy Virossa tunnuslauseella "Reilusti uutta, hyppysellinen hansaa" tunnuslauseen merkeissä. Kolme vuoden ydinteemaa ovat hyvää ruokaa, autenttista kulttuuria ja monitahoista luontoa! Ne ajat kun me suomalaiset matkasimme Tallinnaan vain Mustamäentorille, ostamaan alkoholia ja pelkästään Pärnun kylpylöihin tuntuvat todella kaukaisilta.
Nyt vuoden avainsanoja ovat mm. Bocus d'Or, Narvan linnoitus, Tarton maraton, Noblessner, folk, vaellusreitit, Hansapäivät, Tuulitorni ja White Guide muutamia mainitakseni.


Tallinnaan avattiin 20.kesäkuuta ensimmäinen tukholmalaislähtöisen Fotografiskan yksikkö Ruotsin rajojen ulkopuolella ja siellä on käynyt yli 350 000 vierasta! Itsekin olen ehtinyt piipahtaa siellä jo kesäkuussa ja lokakuussa. Uusi Noblessnerin alue on huikea paikka ja siitäkin on tulossa juttua tänne blogiin marraskuiselta reissultani lähiaikoina.

Maailman arvostetuimman gastronomiakilpailun Bocuse d'Orin Euroopan karsinta järjestetään ensimmäistä kertaa Virossa toukokuussa 2020. Minua alkoi myös kiinnostamaan 24.-26.4. järjestettävä arkkitehtuuri tapahtuma Open Houses, jossa on mahdollisuus kurkistaa 40 muuten yleisöltä suljettuun rakennukseen opastetusti yhden viikonlopun aikana. Meillä Suomessa vastaava tapahtuma järjestetään aina syyskuun alussa Design Weekin yhteydessä.

Tallinnan baletti- ja oopperatarjontaa kannattaa myös pitää silmällä. Keväällä 2018 kävin ensimmäistä kertaa baletissa Tallinnassa. Oli huikea kokemus ja liput ovat murto-osan suomalaisista hinnoista. Tallinnasta löytyy myös paljon uusia ravintoloita mm. marraskuussa avattu Viron ensimmäinen luomuravintola Maidel, josta tulossa myös blogiin juttua lähiaikoina.


Mutta Tallinnan lisäksi Virossa on hurjasti myös muuta mielenkiintoista katsottavaa. Viime kesänä kävin sekä Muhussa että Saarenmaalla ja menetin sydämeni sinne. Ehdottomasti haluan mennä uudelleen kokemaan lisää rauhoittavaa luontoa ja nähdä myös majakoita. Hiiumaa (Hiidenmaa) polttelee myös ja tiesittekö, että Virolla on kaiken kaikkiaan 2000 saarta!

Olen ottanut jo haltuun Viron moottoriurheilumuseon mutta Laitse RallyPark on vielä kokematta. Puolen tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta pääsee kokemaan rallin hurmaa ja autoilla ajamista. Suomessa ralliauton kyydissä istuneena totean vain "siisti juttu" ja tänne haluan ihan ehdottomasti! Jos muut erikoiset paikat kiinnostavat kannattaa kurkistaa miltä näyttää mystisessä veden alle uponneessa Rummu Karjäärissä.

Viro tarjoaa lukemattoman määrän kiinnostuksen kohteita aikuisille ja lapsille!


Indonesian osastolla näkyi Matkamessujen ehdottomasti värikkäin ja kaunein tanssiesitys, jossa myös miestanssijan esiintymisasun päällepukeminen oli jo näkemisen arvoinen suoritus. Osasto 7p120. Wonderful Indonesia!





Jos mielit taas Intiaan niin kauniin värikäs ja eksoottinen osasto 7p120 löytyy ihan Indonesian vierestä messuilta. Incredible India!


Lisää väriä ja afrikkalaista tunnelmaa Etelä-Afrikan standilla.


Jos mielit lähteä tutustumaan tarkemmin Etelä-Koreaan on siihenkin mahdollisuus kun poikkeat heidän osastollaan, joka on suoraan Intian osastoa vastapäätä 7n108.


Nepalin osaston teemana on "Let your mind travel". Värikkään kaunis osasto tämäkin.


Ehdottomasti Matkamessujen svengaavin pari löytyy Dominikaanisen tasavallan osastolta 7d140.


Kiinan osastolla 7p108 oli totta monia ihania kiinalaisia paperilyhtyjä. Kiinalainen uusi vuosi vaihtuu 25.1. Kansalaistorilla Rotan vuoteen joten muista merkitä kalenteriin tämä ilmaistapahtuma.


100 syytä matkalla Suomessa on listannut lukuisia paikkoja, joissa olen itse käynyt ja blogissakin niitä on esitelty. Mutta joukossa on itsellenikin hyviä vinkkejä ajatellen tulevia kotimaan reissuja.


Ahvenanmaa jätti toissa syksynä lähtemättömän kaipuun sydämeeeni joten olisiko ensi kesänä aika taas matkata sinne...


Varmasti myös kuluvan vuoden aikana tullaan nousemaan laivaan kerran jos toisenkin...

Silja Line ja Harri Hylje

Eckerö Line ja Merenneito

Viking Line ja Jaakko Ahti

Tampere ja Muumimuseo voivat kuulua myös kuluvan vuoteni kohteisiin.


Olisiko aika suunnata Raumalle ja ottaa kunnolla haltuun Pitsiviikot, jotka viettävät muuten 50.juhlavuottaan.


Paljon ajatuksia jäi itämään ja katsotaan nyt tässä vuoden mittaan mitä kaikkea uutta ja ehkä jo edellisen kerran vuosia sitten koetettua otetaan uudelleen haltuun.

Tällä kertaa en ollut Bloggaajapassilla liikkeellä messuilla vaan osallistun Kahvakuula kainalossa -blogin arvontaan ja yllätykseksi arpaonni osui minulle. Kiitos Mari! Hauskoja messuja kaikille!





24 kommenttia:

  1. Aivan mielettömän upeita kuvia ja ihana Mall. <3 Kivaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia <3 Mall on tietoa täynnä ja juurikin IHANA ihminen!
      Hyvää viikonloppua Tiia <3

      Poista
  2. Kotimaan matkailussa meillä on suunnitteilla Ahvenanmaa ja Lappi. En ole kummassakaan vielä ollut. Tai noh, Rovaniemellä olen ollut mutta en siitä ylöspäin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahvenanmaa vei minun sydämen kyllä ja kun en koskaan sinne kouluaika päässyt edes luokkaretkellä. Lapsena plus teininä olen viimeksi ollut Lapissa ja sen jälkeen vain työmatkoilla Rovaniemellä. Lappi polttelee minuakin mutta ei itikka-aikana. Muistan yhden meidän perhereissun, jossa itikoita meni suuhun, silmiin ja korviin... :D

      Poista
  3. Mielenkiintoista nähdä miten eri tavalla erilaiset ihmiset kiertävät samoja messuja! Meille kameraan ei kertynyt juuri muutamaa "puolipakollista" kuvituskuvaa enemmän kuvia, mutta toki, meilläkin, tietoa ja ajatuksia - ja uusia ideoita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on muuten ihan totta Pirkko! Minä visuaalisena ihmisenä tallennan kuvia tietojeni tueksi. Muistan jostain kuvanottotilanteesta jos jopa äänen tai hajun, joka silloin on valinnut kuvauspaikalla. Ja koska värikkyys on "juttuni" niin myös näistä eksoottisista paikoista tuli räpsittyä. Messut on paikkana aika haastava kun ihmisiä vilisee.

      Poista
  4. Matkahaaveita on aina. Sukulaiset houkuttelevat Australiaan ja sinne olisikin mahtavaa päästä uudestaan, vaikka matka on järkyttävän pitkä.

    Tokioon ja New Yorkiin on aina kaipuu. Berliinistä kotiuduttiin juuri, valtavaa kaupunkia tai edes yksittäisiä kaupunginosia ei saa "haltuun" kolmannella matkallakaan. Kaupunkiin olisikin kiva tehdä joskus parin viikon matka, vuokrata asunto ja tutustua rauhassa.

    Tallinnaan ja muualle lähialueille ainakin tulee tehtyä pikku matkoja tänäkin vuonna, ehkä muuallekin. Matkakuumeesta ei pääse eroon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matkakuumetta tulee kyllä podettua :D Australiassa on asunut ystäväni jo 15 vuotta mutta "vielä en ole sinne ehtinyt". New York olisi kivaa taas kokea ja miksi ei Japanikin. Berliini on minulta vielä kokematta joten sekin kiinnostaa.

      Kiva juttu kun Viro partnerimaa tänä vuonna ja siellä kyllä tapahtuu ihan hurjasti kivoja ja erilaisia juttuja eli jokaiselle löytyy jotain.

      Poista
  5. Matkamessuille en ole koskaan eksynyt, miksiköhän ? :) Pari matkaa on suunnitelmissa tälle vuodelle ja toivottavasti molemmat kohteita, joissa en ole vielä käynyt. Tallinnaan ja Tukholmaan saatan myös eksyä, jos hyvin käy.

    Suloista sunnuntain jatkoa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä Sara ensi vuonna :) Matkamessuilla on minusta kiva fiilis ja kaikkea eksoottista myös.
      Kuulostaa hyvältä sinun tämän vuoden matkasuunnitelmat. Odotan jo missä tulet käymään kun reissut toteutuvat. Itse en ole nyt vähään aikaan käynyt Tukholmassa kuin töiden merkeissä joten pitäisi ryhdistäytyä siinä.

      Kiva sunnuntaita sinullekin :)

      Poista
  6. Upeita kuvia! Ja hienot Viron osastot! Ihana Mall, harmikseni en häntä treffannut. Muita Viron tuntijoita kyllä, Timo Raussin ja Antto Terraksen. Turkuun on tulossa kevään ja kesän aikana uusia lentoyhteyksiä - Georgia tulee uutena. Ja Turusta pääsee jatkossa myös Varsovaan. Gdanskiin ja Krakovaan jo pääsee. Puola kiinnosti siksikin.
    Kiitos Marjo hienosta esittelystä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula :) Huomasin, että sinäkin olit käynyt messuilla. Timon ja Anton tapasin minäkin. Mall kyllä tietää Tallinnasta IHAN kaiken.
      Wizz Air lentotarjonta Turusta on todella monipuolinen ja mietin jopa joskus lähtöä sieltä
      Turusta reissuun.
      Kivaa tiistaita Tuula <3

      Poista
  7. Hienoja kuvia ja tunnelmia! Matkakuume on aina ja katsotaan minne kevään aikana suunnataan.

    Kiitos kivasta esittelystä ja mukavaa viikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula :) Itse poden kyllä ainaista matkakuumetta. Maailmassa on NIIN monia mielenkiintoisia paikkoja, joissa olisi mukava käydä.

      Mukavaa viikkoa Vaasaan :)

      Poista
  8. Voi että taas matkakuume nousee, kun katsoi kuvia. Niin paljon ihania paikkoja niin vähän lomaa :) (ja rahaa). Jätin messut väliin tänä vuonna. Mutta toisaalta, onneksi mieltä lämmittää parit lentoliput keväälle. Ihanaa viikkoa Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle tuli myös messuilla ihan hirveä matkakuume! Lomaa on rajallinen määrä ja rahaakaan ei voi tuhlata ihan kaikkea vain reissaamiseen. Kuulostaa mukavalta sinun keväiset lentoliput.
      Mukavaa viikkoa ja toivottavasti myös aurinkoa Sari <3

      Poista
  9. Eikö Turusta ole lentoyhteys myös Kaunasiin ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkistin juuri ja Turusta todella pääsee myös Kaunasiin.:)

      Poista
  10. Kiitos hyvistä vinkeistä. Rakastan kirjojen lukemista :).

    VastaaPoista
  11. Ja matkustelua piti kirjoittaa. Ihana postaus :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei hätää ♥ Arvasin, että tarkoitit matkustelua.
      Kiva kun pidit ♥

      Poista
  12. Tuo Tallinnan open houses on hyvä vinkki. Toiveikkaana katselen, että joskus se mahtuisi kalenteriini ja löytyisi vielä sopivaa matkaseuraakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löysin tuo Open Houses -jutun ihan sattumalta ja mietin miksen ole kuullut tästä aiemmin tai huomannut sitä? Pitäisikö meidän yhdistää voimat vai matkata sinne Krakovaa ;) Täytyy suunnittella...

      Poista